Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha üzemi hőmérsékletű az olaj...

Ha üzemi hőmérsékletű az olaj füstölhet a nívópálcánál?

Figyelt kérdés
Vettem egy Nissan Primerát. Elsőre jó vételnek tűnt,szép a motorhangja,alapjáraton alig hallatszik. Az eladó szerint minden évben megcsináltatta az olajcserét,de a szervízkönyvben az utsó szervíz 107ekmnél volt,most meg 160ekm van benne. Találtam érdekességeket amikor átnéztem az autót(amatőr szinten,ezelőtt mindig roncs autóim voltak). A levegőszűrő dobozában kukoricát meg sarat találtam,kb 30szem morzsolt kukoricát meg 2cm vastagon földet. Hogy kerülhetett az oda? Meg észrevettem,hogy amikor az autót egy járatom és leállítom a motort(nem melegszik túl),akkor ha kiveszem a nívópálcát a lyukon látható füst száll ki. Ez azt jelenti hogy az olaj öreg? Nagy útra készülünk és tudnom kéne hogy ebből lehet-e baj? Kicserélhetem az olajat úgy hogy az olajszűrőt nem cserélem ki? Van annak értelme?
2013. máj. 30. 08:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Hamár olajat cserélsz akkor illik kicserélni az olajszűrőt is.

A füst:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__347..

2013. máj. 30. 09:15
 2/5 gomzoli ***** válasza:

Ha jót akarsz magadnak, vásárlás után MINDIG lecserélteted az autón az olajat, ÉS az ÖSSZES szűrőt (olaj-, levegő-, üzemanyag-) IS. Néhány ezer Ft-os dolgok ezek a szűrők, tehát nem fogsz elszegényedni, viszont utána nyugodt szívvel használod az autódat, és még jót is tettél neki!

A szűrőházban talált kukorica és föld pedig könnyen elképzelhető, hogy egy útszéli szántóföldön történt hempergés során került oda... A kocsi szalonképessé pofozása során pedig ez elkerülte a figyelmüket...

2013. máj. 30. 09:58
 3/5 szántóvető ***** válasza:
hideg motort beindítod és leveszed az olajbeöntő sapkát és akkor nem szabad füstölnie.cserélj olajat+szűrőket.
2013. máj. 30. 10:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem falevelek + föld kombó volt a szűrőn.

Gondolom a leveleket beszívta (a beszívó cső előtt nálam nincs semmi rács vagy ilyesmi a hűtőrácsot leszámítva), a föld meg por formájában tömörödött össze szép lassan. Régen cserélték a szűrőt.

Az olaj nekem csak akkor gőzöl (füstöl?) nagyon enyhén, ha tartós autópálya tempó után kinyitom a betöltőnyílást.

2013. máj. 30. 11:42
 5/5 anonim válasza:
Sziasztok nekem is jon a fust a nivopalca hejen de nekem nem reg let felfurva a motor baj ha jon a fust mia megoldasa mittegyek.
2015. febr. 14. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!