Koccanás ügyben kérdés?
Nem valószínü hogy, ez befolyásolná a bónusz besorolást!
Bizonyos kár érték alatt,illetve ha nem sorozatos kár okozóról van szó, a bónuszt nem módosítja a biztosító!
Álltam a lámpánál, mögöttemjövő meglökött. nézem a lökhárítót, még a festék sem sérült...mondja a faszi, hogy haladjunk, mert nő mögöttünk a sor.. neki ugyan leszakadt a lökhárítója, de nem érdekes, mehetünk. Nem úgy van az...írjunk egy lapot, és néhány fénykép...elkezdett hisztizni, hogy ne szarakodjak. Épp jött a rendőr..hát bizony sok minden kiderült...ezt nem részletezem..
Az én látszólag sértetlen lökhárítóm alatt 173ezerbe került a javítás..ha nem látom, nem hiszem..
Jobb megegyezni ha lehet néhány 10 ezer forintba, de egy ilyen pici kárnál, letörik pár fül és patent a lökhárítóról akkor a lökhárító cserés pl egy uj mercedesnél ez több 100 ezerforitnos nagyságrend. 2011-es kia ceed, 130 ezer forint a gyári lökhárító és csak pár fül tört le . De ha egy 20 éves kocsival történt ez akkor lehet a másik félt nem érdekli a dolog.
Bonusz besorolás, sok minden biztosítótól függ, de én eséylesnek látom hogy 2 fokozattal csökken a bonusz. ( casco biztosításnál uniqa 4 fokozattal lerontotta a bónuszom egy szélvédő kár miatt amit egy felpatanő kő okozott nem is tehettem róla ) Fontos tudni ha bonus 0 a besorolás, malus rendszerbe leszel , tehát -2 -es besorolásnál + 35 % al nő a biztosításod. Ha bonuszba vagy, tehát pl bonusz 8 -ba és leveszik a -2 -őt ,akkor a bunusz 6 azt jelenti hogy 10 % al nő a biztosításod majd a következő évtől. Annak ugrik a biztosítása akinek a biztosítás a nevén van !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!