Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Koccanás ügyben kérdés?

Koccanás ügyben kérdés?

Figyelt kérdés
A parkolóban parkolás közben nekikoccantam egy másik parkoló autosnak de a tulaj épp benne volt, az autójának kb annyi baja lett hogy 1 mm -et elmozdult a müanyag tehát szinte épp csak észrelehet venni az én autómnak nincs baja. 1 éve van jogositványom de üzembentartóival másnevén van a biztositás, kérdésem az lenne hogy ilyenkor is ugrik a bónusz ilyen minimális szinte észrevehetetlen kár miatt is illettve az enyém van az üzembentartóé ugrik e ?

2016. jan. 16. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Zsebből kell kifizetni a kárt és nincs bónusz probléma. Nem tudom milyen műanyag mozdult el, de ha a lökhárító, akkor a kívülről létható 1 mm elmozdulás, akár a lökhárító merevítő, vagy a belső ütközéselnyelő műanyagok sérülésével is járhatott, ami típustól függően, több tízezer forintos tétel is lehet.
2016. jan. 16. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem ugrik a bonus ha nem adtok le betétlapot. Amúgy igen.
2016. jan. 16. 15:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem valószínü hogy, ez befolyásolná a bónusz besorolást!

Bizonyos kár érték alatt,illetve ha nem sorozatos kár okozóról van szó, a bónuszt nem módosítja a biztosító!

2016. jan. 16. 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Meg kell beszélni a tulajjal a dolgot, lehet ő márkaszervízben ki akarja cserélni a lökhárítót, ami többszázezer ft lesz, de lehet hogy megoldja normális szerelővel 10 ezer forintért, ez utóbbi esetben zsebből ki kell fizetni, és helló.
2016. jan. 16. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
59%

Álltam a lámpánál, mögöttemjövő meglökött. nézem a lökhárítót, még a festék sem sérült...mondja a faszi, hogy haladjunk, mert nő mögöttünk a sor.. neki ugyan leszakadt a lökhárítója, de nem érdekes, mehetünk. Nem úgy van az...írjunk egy lapot, és néhány fénykép...elkezdett hisztizni, hogy ne szarakodjak. Épp jött a rendőr..hát bizony sok minden kiderült...ezt nem részletezem..

Az én látszólag sértetlen lökhárítóm alatt 173ezerbe került a javítás..ha nem látom, nem hiszem..

2016. jan. 16. 16:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Jobb megegyezni ha lehet néhány 10 ezer forintba, de egy ilyen pici kárnál, letörik pár fül és patent a lökhárítóról akkor a lökhárító cserés pl egy uj mercedesnél ez több 100 ezerforitnos nagyságrend. 2011-es kia ceed, 130 ezer forint a gyári lökhárító és csak pár fül tört le . De ha egy 20 éves kocsival történt ez akkor lehet a másik félt nem érdekli a dolog.

Bonusz besorolás, sok minden biztosítótól függ, de én eséylesnek látom hogy 2 fokozattal csökken a bonusz. ( casco biztosításnál uniqa 4 fokozattal lerontotta a bónuszom egy szélvédő kár miatt amit egy felpatanő kő okozott nem is tehettem róla ) Fontos tudni ha bonus 0 a besorolás, malus rendszerbe leszel , tehát -2 -es besorolásnál + 35 % al nő a biztosításod. Ha bonuszba vagy, tehát pl bonusz 8 -ba és leveszik a -2 -őt ,akkor a bunusz 6 azt jelenti hogy 10 % al nő a biztosításod majd a következő évtől. Annak ugrik a biztosítása akinek a biztosítás a nevén van !

2016. jan. 18. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!