Mi a teendő ha egy autónak nincsenek papírjai?
Se törzskönyv, se forgalmi, csak adás vételi.
Ráadásul valószínű külföldi. Ja és veterán...
"A kettes válaszoló linkje alapján semmi akadály, adás-vételi elég . na jó nem veterán hanem nosztalgia III kategória de ot rendszámot kaphat..." - Azért olvasd el a kapcsolódó linket, hogy mi kell az OT rendszámhoz, és mire jogosít!
Meg van pld. kötve az évi futható Km. maximum, vagyis napi használatra nem alkalmas.
Van már egy 25 éves autóm nagyjából tudom mi kell a minősítéshez... Meg nem napi használatot tervezek :-)
A kérdést csak a hiányzó papírok miatt tettem fel. De úgy látom az hogy nincs rendszám (se magyar,se külföldi) nem akadály, gondolom az alváz és motorszámot megnézik h körözik-e.
De ezt megvétel előtt érdemes tisztázni amúgy is így a veterán minősítésnél nincs gond. Minden eredeti akkor meg pláne nincs gond..
#5 - honnan veszel ilyen sületlenségeket? Semmiféle éves km megkötés sincs. Konkrétan semmiféle megkötés nincs a minősítés feltételein kívül. A magyar minősítések pontozási rendszere más kérdés, de ide tartozik és nem akarom hogy felmenjen a vérnyomásom már megint.
Kérdező!
Mi a teendő? Vagy elfelejteni vagy megvenni nyomott áron alkatrésznek.
4. számú kérdés.
Persze lehet próbálkozni kerülőutakkal, de ha az olyan könnyen menne, akkor nem pakoltam volna el papírdobozokba a papír nélküli motorjaimat. De azok ott megvárják az idők kényelmesebbre fordulását.
Milyen márka / típus?
#8 - LT? Hmmm...
Gondolom így elég olcsón árulják a többi relatíve drága teherautó között, de tényleg felejtős: a kora alapján lehet beleférne (lévén mindent oda lehet vinni, ami elmúlt 30 éves), de papírok hiányában csak egy minősítő lapot meg egy réz plakettet kapna, ami nem elég a forgalomba helyezéshez.
"Nosztalgia III. kategória, de OT rendszámot kaphat"
Ez milyen besorolás, és hol hallottál erről? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!