Milyen akkumulátort vegyek a kocsimba?
Figyelt kérdés
1.6 B Vectra és érdekelne, hogy mekkora Ah órás és mekkora indító áramút akksit érdemes bele rakni?2016. jan. 10. 13:18
1/8 anonim válasza:
Ha bármely kereskedésbe besétálsz, mindent elmesélnek. Mert a fentieken túl az is számít, balos-e vagy jobbos. Ráadásul megmondják mennyibe kerül az adott akksi.
2/8 A kérdező kommentje:
Jobbos. Csak érdekelne, hogy mekkorát javasoltok.
2016. jan. 10. 13:27
4/8 dirtboy válasza:
én úgy vagyok vele hogy lehetőleg gyáritól minél nagyobbat.
egyrészt azért mert minél nagyobb annál kevésbé terhelő neki az adott feltételeket elláttatni.
másrészt meg mert sosem tudni mikor jön jól a plusz kapacitás és nagyobb indító áram.
mielőtt valaki írna neked hogy generátort jobb terheli a nagyobb aksi szólok hogy nem terheli jobban.
ha a kocsi áramfelvétele 15A akkor annyi lesz 45Ah és 75Ah aksi esetében is,tehát a generátornak is csak annyi terhelése van mindegy mekkora az aku kapacitás.
5/8 A kérdező kommentje:
Igazából most egy 60/550 van benne már 5. éve csak minap megfeküdt és mondom ha cserélni kell akkor kisebbet nem igazán akarok. Viszont azt se akarom, hogy eszetlenül nagy akksi kerüljön bele, azért írtam ki a kérdést. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2016. jan. 10. 13:56
7/8 A kérdező kommentje:
Nem lesz ez túl kicsi? Mert annak csak örülök ha kisebb is jó.
2016. jan. 10. 14:10
8/8 anonim válasza:
Nyugodtan mehet bele egy hatvanas, legalább tovább bírja.
A 44 Ah egy ezerkettes motorhoz még oké, de egyhatost ne akarjuk már 44-essel indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!