Érdemes már új akkumulátort venni?
Figyelt kérdés
Személykocsiba,egy hetes állás után 12,36V feszültséget mértem terheletlenül. Eléggé régi már nem tudom mikori, de 5 évestől több az biztos. Indul rendesen, de attól tartok, hogy ha hideg lesz, a mínuszokba baj lesz vele.2015. dec. 6. 11:38
1/7 anonim válasza:
Én először feltölteném ezt. Ennek az akksinak a töltöttsége kb. 75%. 12.7V körül van 100%-ra töltve.
2/7 A kérdező kommentje:
Ha feltöltöm, utána szerinted megtartja a töltést, hosszabb távon?
2015. dec. 6. 12:01
3/7 anonim válasza:
Meg kell nézni. Érdemes kimérni a generátort is, hogy jó-e a töltés. Meg a nyugalmi áramfelvételt, hogy nem szívja le semmi az akkut.
4/7 anonim válasza:
Egy cellában 2,4 volt a feszültség, ha teljesen fel van töltve. A fent említett 12,7 v nem tudom, hogy milyen matematikai művelettel jött ki. :)
5/7 anonim válasza:
Egy Cellában 2.1V körül van a feszültség, szorozva 6-al.
6/7 anonim válasza:
Érdekes, akkor nekem miért ad ki 28,8 voltot a fedélzeti sz.gépem?! :)
7/7 anonim válasza:
Mert jár a motor és 28,8V a névleges töltőfeszültség 24V-os akkunál. 12-esnél meg 14,4V.
Ha leállítod a motort, vissza fog esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!