Melyik autó tipus fogyaszt a legkevesebbet?
szeretnék venni egy használt autót, de nem tudom melyik az a tipus amelyik fogyasztása és karbantartása a legolcsóbb. Inkább csak ide oda járkálásra, bevásárlásra kellene nem autópályára.
suzuki? opel?
Swift és Yaris, persze az apróbbak. Nekünk 1.0-s Yarisunk van. Attól függ persze, hogyan vezeted és mennyivel akarsz vele menni, mert főúton többet eszik, a 90 már neki nagy sebesség :) Faluban és városban jobb, de ott a vezetési stílus és a táv sokat számít, plusz a nagy forgalom, sok lámpa is ront (annyit nem, mint a nagy sebesség, ha az ember megfelelen vezet, persze ez nem extrém forgalomra s dugóra vonatkozik, mert az üt).
Ideoda járkálásra pont a pici autók jók, már aki bevállalja az ezzel járó gyengeséget, tuti van, aki a boltba is vadállattal akar menni dinamikusan, nincs is azzal baj :)
A mienk átlagban kicsit 4 liter fölött eszik, ebben rengeteg kisebb táv és főleg téli út van, ahhoz képest nem rossz eredmény, de a vezetője hipermiler (fogyasztásra optimalizáló, ez a hobbija :D), aki ráadásul imád lassan menni (én is hipermiler vagyok, de én gyorsabban szeretek menni, főleg a tempós gyorításokért vagyok oda, motorral. ami egy remek módszer a fogyasztáscsökkentésre, ha már itt tartunk, ez a szerencse. persze nem nyelezve, hanem kicsit alatta, de még mindig határozottan. hatékonyabban működik a motor, mint állandó sebességgel haladva. de hagyom ezt, mivel nem erre vonatkozott a kérdés).
Ha csak a fogyasztás számítana s az ár nem, akkor a hibrideket mondanám, nekünk is az lenne, ha telt volna rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!