Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autó tipus fogyaszt a...

Melyik autó tipus fogyaszt a legkevesebbet?

Figyelt kérdés

szeretnék venni egy használt autót, de nem tudom melyik az a tipus amelyik fogyasztása és karbantartása a legolcsóbb. Inkább csak ide oda járkálásra, bevásárlásra kellene nem autópályára.

suzuki? opel?

2016. jan. 7. 19:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Swift és Yaris, persze az apróbbak. Nekünk 1.0-s Yarisunk van. Attól függ persze, hogyan vezeted és mennyivel akarsz vele menni, mert főúton többet eszik, a 90 már neki nagy sebesség :) Faluban és városban jobb, de ott a vezetési stílus és a táv sokat számít, plusz a nagy forgalom, sok lámpa is ront (annyit nem, mint a nagy sebesség, ha az ember megfelelen vezet, persze ez nem extrém forgalomra s dugóra vonatkozik, mert az üt).

Ideoda járkálásra pont a pici autók jók, már aki bevállalja az ezzel járó gyengeséget, tuti van, aki a boltba is vadállattal akar menni dinamikusan, nincs is azzal baj :)

A mienk átlagban kicsit 4 liter fölött eszik, ebben rengeteg kisebb táv és főleg téli út van, ahhoz képest nem rossz eredmény, de a vezetője hipermiler (fogyasztásra optimalizáló, ez a hobbija :D), aki ráadásul imád lassan menni (én is hipermiler vagyok, de én gyorsabban szeretek menni, főleg a tempós gyorításokért vagyok oda, motorral. ami egy remek módszer a fogyasztáscsökkentésre, ha már itt tartunk, ez a szerencse. persze nem nyelezve, hanem kicsit alatta, de még mindig határozottan. hatékonyabban működik a motor, mint állandó sebességgel haladva. de hagyom ezt, mivel nem erre vonatkozott a kérdés).

Ha csak a fogyasztás számítana s az ár nem, akkor a hibrideket mondanám, nekünk is az lenne, ha telt volna rá.

2016. jan. 8. 18:06
 12/12 anonim ***** válasza:
K11 Micrám van 1,5 diesel motorral.Városban ha belét kitaposom sem lehet vele 5,5-nél többet megetetni,országúton nagypapás stilusban 4l alatt el lehet gurítani.Átlag,vegyes életszerű használatban 4,5 körül szokott kérni.
2016. márc. 11. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!