Melyik uton fogyaszt kevesebbet az autó?
Én is hasonló helyzetben vagyok. Szintén két úton tudok menni. 1. Pálya 90km, de viszonylag sík terep, folyamatosan tudok haladni. 2. Normál főút, 60km, ahol át kell menni több településen, lámpák is vannak, előzgetni kell, sőt egy hegyen (~500-600m szintkülönbség) is át kell menni, szerpentines erdős szakaszon.
Sötétben, ködben, esőben, pláne hóban egyértelműen az autópályát választom. Viszont jó út és látási viszonyok között a hegyi főutat. Időben ugyan annyi a kettő, mert hiába hosszabb a pálya, ott megyek 130-140-nel. Előnye, hogy biztonságosabb. A főúton 90-nel tudok menni, a szerpentines részen lassabban. De így is kevesebb a fogyasztásom mint a pályán az alacsonyabb sebesség és a rövidebb út miatt.
Egyik sem egyértelműen jobb a másiknál. Így mind a két útvonalat szoktam használni, ahogy írtam a körülményektől függően, amenyilket akkor épp jobbnak látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!