Kevesebbet fogyaszt a kocsi ezzel?
Egy haverom mesélte, hogy úgy spórol üzemanyagot, hogy felgyorsít, aztán üresbe teszi a váltót és hadja gurulni a kocsit.
Kipróbáltam hajnali 2-kor a 85-ösön, zéró forgalom volt. 60-ról 100-ra kb 900 m alatt gyorsultam, és kb 500-600 m-t gurultam mire újra 60-ra lassítottam.
Kérdés: a gyorsulás nem veszi el azt az üzemanyagot, amit az autó üresben gurulva nyer?
Van aki szerint kevesebbet eszik, de tényleg azon a max pár decin múlik?
Lassabban éred el a célod, ha vannak ott mások akkor feltartod őket, csökken a menetbiztonság, stb.
Sokkal értelmesebb úgy spórolni, hogy előrelátóan, a fölösleges fékezgetés-gyorsításokat elkerülöd.
M2 gödi lehajtónál a sok sötét a kanyarodósávig nyomja mint süket a csengőt, a kanyarig lefékez 40-re, majd a kanyarban felgyorsít 50re, a STOP táblánál 20 alá lassít, majd újra nyomja. Én időben elengedem a gázt, max 80nal haladok a kanyar előtt, ha kell pöccintek a fékre 70ig, onnan kis gázzal 60nal felmegyek, 40nel kikanyarodok és lendületből megyek tovább. Se fölösleges fék, se fölösleges gáz, egyszerűen lendületesen végigmegyek mindenhol.
Láttad már a fogyasztásmérő gyorsításkor? Nekem gyorsításkor 12-13 litert jelez...
Volt egy rész az Állítólag c. sorozatban is ami ezzel foglalkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!