Mennyivel fogyaszt többet egy autó 18-as alu kerekekkel mint egy kis 16-os acél felnivel?
pl nyári kerék 245/45 r18 nehéz alufelnikkel
a téli pedig "keskeny" 205/55 r16 acélfelnikkel
Kb hány litert jelent fogyasztásban egy nagyobb kerék?
Ja igen, /35-ös van rajta jelenleg.
Fordítva kérdeztem, mert most fog rá menni a kis téli kerék acél felnivel, mert így elég sokat fogyaszt, meg talán nehezebben is gyorsul vele.
Attól is függ milyen autó. Egy 1800 kilós 250+ lóerős autó már alapból annyit eszik, hogy fel sem tűnik a változás, persze van csak azon a szinten fél deci - 1 liter már nem oszt, nem szoroz.
Kisebb autóknál ugyanez az akár egy literes eltérés már szembetűnő.
Nekem mondjuk számít az az 1 liter is, mert sokat megyek.
Arra gondoltam a kisebb kerékkel jobban megy majd, meg a futóművet sem terheli annyira, meg kisebb lesz a rugózatlan tömeg, de azért van most rajta a nagy kerék, mert így vettem.
Legjobb érzés, mikor a 245ös gumi a hosszanti nyomvájun felakar mászni a nyomváju tetejére és ezért ide oda kovájog a kocsi.
Nagyon élvezetes lehet valóban, de a diszkó előtt biztos jól mutat...
Nekem 17" és 15"-os kerekekkel van tapasztalatom.
17"-os az autó gyári alufelnije, 225/45R17-es gumival.
15"-os a téli szett, ez lemezfelnis, 195/65R15-ös gumival.
Autó: 1300kg, 100 lóerő.
Tapasztalatból írom, hogy a két szett között nincs észrevehető fogyasztásbeli különbség. Decire ugyan annyival járok el mindkettővel.
7.
egyenesen megy mindig, minden körülmények között, de nem csak a diszkó előtt mutat jól, hanem szitne bárhol! csak kicsit nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!