Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudhatom, hogy befagyot...

Honnan tudhatom, hogy befagyott a kézifék?

Figyelt kérdés

Én nem merek úgy parkolni, hogy ne húzzam be. Felénk nincs sehol sem sima terep, mindig lejt valamerre.

Csak két éve vezetek.

Tavaly azt mondta mindenki, hogy nyugodtan húzzam be, ha nem benne/körülötte víz, akkor nem tud befagyni.

Most meg ugyanazok!!!! azt mondják, hogy nehogy be húzzam.

Most éjjel ebben a nagy hidegben be volt húzva.

Ha befagy, akkor nem tudok elindulni? Vagy érzem, hogy húz, rángat, de elindul?

Mindenképpen észreveszem, ha befagyott?

Csak azért félek, mert neten láttam olyan videót, hogy felraktak valakit, hogy behúzott kézifékkel ment. De hogy indult egyáltalán el? És hogy hogy nem érezte? Nem akarok én is így járni :D

És mielőtt kérdeznétek, igen, nő vagyok, és eredetileg szőke :(

2016. jan. 4. 19:05
1 2
 11/12 egySanyi ***** válasza:

"elvileg világít a "P" ha be van fagyva, vagy ha nem akkor büdös gumi szag lesz..."

Elvileg a kézifék jeladója a karon van tehát, ha nem világít a "P" az még csak azt jelenti, hogy a kart kiengedted, de ha befagyott akkor a féket még nem engedte el. Büdös gumi szag is csak száraz útra él, ha befagyott akkor azért elég hideg van ilyen időben sűrűn előfordul jég, hó az utakon. Havas parkolóból indulva befagyott kézifékkel picit nagyobb gázzal meg se kottyan az elsőkerekes autónak és már csúszik is a hátsó. A linkelt videóban csak víz volt az aszfalton és vígan vitte, de azért ezt már észre kellett volna venni a sofőrnek.

[link]

2016. jan. 4. 20:58
 12/12 anonim ***** válasza:

de jó kérdés.

Szintén nő vagyok, sosem voltam szőke, de legalább csak bő fél éves a jogsim.

Tegnap munkaidőben simán kézifékkel hagytam a kocsit. Ma is így tettem reggel. Remélem, nem tettem rosszul :o

Valahogy nem tudok elszakadni a tanultaktól. Ha megállok, üresbe teszem és behúzom a rögzítőféket.

Sebességbe csak akkor teszem, ha vmilyen irányú lejtés megkívánja.

2016. jan. 5. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!