Honnan tudhatom, hogy befagyott a kézifék?
Én nem merek úgy parkolni, hogy ne húzzam be. Felénk nincs sehol sem sima terep, mindig lejt valamerre.
Csak két éve vezetek.
Tavaly azt mondta mindenki, hogy nyugodtan húzzam be, ha nem benne/körülötte víz, akkor nem tud befagyni.
Most meg ugyanazok!!!! azt mondják, hogy nehogy be húzzam.
Most éjjel ebben a nagy hidegben be volt húzva.
Ha befagy, akkor nem tudok elindulni? Vagy érzem, hogy húz, rángat, de elindul?
Mindenképpen észreveszem, ha befagyott?
Csak azért félek, mert neten láttam olyan videót, hogy felraktak valakit, hogy behúzott kézifékkel ment. De hogy indult egyáltalán el? És hogy hogy nem érezte? Nem akarok én is így járni :D
És mielőtt kérdeznétek, igen, nő vagyok, és eredetileg szőke :(
Attól is függ, hogy mennyire fog a kézi fék. Fater öreg Swiftjével sajnos el lehet már úgy menni, hogy nem veszed észre, hogy behúzva maradt...
De ha jó még akkor valószínű nem is tudsz vele elindulni, de ha ,,kopottabb" akkor érezhető, hogy nem úgy húz a kocsi.
Mellesleg hagyd sebességben, 1-ben a legjobb megfogatni, nem gurul el.
Ez autótól is függ... alapesetben a kéziféket nyugodtan használhatod, hisz pont ezért van. Régi, régebbi autóknál előfordult, hogy befagyott, de ott a kialakítás is rossz volt.
Ha netán befagy, a kézifék-visszajelző esetleg világíthat, de ha kiengeded a kéziféket, és elindulsz vele, ki fog olvadni és max kicsit kopik a betét. De ha eddig nem volt gondod vele télen, ezután se lesz! :)
Sebbességbe is szoktam tenni. Ma ki is próbáltam, hogy utána kiengegtem a kéziféket. De megijedtem, mert úgy éreztem, hogy kicsit gurult hátra.
Egyébként jól fog. Ha úgy akarok elindulni, hogy be van húzva, akkor nem megy és emelkedik az eleje.
Szóval reménykedem, hogy nem volt befagyva és nem tettem tönkre rajta semmit sem.
Egyébként 7 éves, Opel Corsa.
Csak azért aggódom, mert tavaly nem volt ilyen hideg szerintem. Ma nálunk egész nap mínusz 9 körül volt. Na meg hogy most mindenki mást mond, mint tavaly 😊 de ezentúl ráveszem magam, hogy csak sebességbe hagyjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!