Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudhatom, hogy befagyot...

Honnan tudhatom, hogy befagyott a kézifék?

Figyelt kérdés

Én nem merek úgy parkolni, hogy ne húzzam be. Felénk nincs sehol sem sima terep, mindig lejt valamerre.

Csak két éve vezetek.

Tavaly azt mondta mindenki, hogy nyugodtan húzzam be, ha nem benne/körülötte víz, akkor nem tud befagyni.

Most meg ugyanazok!!!! azt mondják, hogy nehogy be húzzam.

Most éjjel ebben a nagy hidegben be volt húzva.

Ha befagy, akkor nem tudok elindulni? Vagy érzem, hogy húz, rángat, de elindul?

Mindenképpen észreveszem, ha befagyott?

Csak azért félek, mert neten láttam olyan videót, hogy felraktak valakit, hogy behúzott kézifékkel ment. De hogy indult egyáltalán el? És hogy hogy nem érezte? Nem akarok én is így járni :D

És mielőtt kérdeznétek, igen, nő vagyok, és eredetileg szőke :(

2016. jan. 4. 19:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy mennyire fog a kézi fék. Fater öreg Swiftjével sajnos el lehet már úgy menni, hogy nem veszed észre, hogy behúzva maradt...

De ha jó még akkor valószínű nem is tudsz vele elindulni, de ha ,,kopottabb" akkor érezhető, hogy nem úgy húz a kocsi.

Mellesleg hagyd sebességben, 1-ben a legjobb megfogatni, nem gurul el.

2016. jan. 4. 19:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez autótól is függ... alapesetben a kéziféket nyugodtan használhatod, hisz pont ezért van. Régi, régebbi autóknál előfordult, hogy befagyott, de ott a kialakítás is rossz volt.

Ha netán befagy, a kézifék-visszajelző esetleg világíthat, de ha kiengeded a kéziféket, és elindulsz vele, ki fog olvadni és max kicsit kopik a betét. De ha eddig nem volt gondod vele télen, ezután se lesz! :)

2016. jan. 4. 19:13
 3/12 anonim ***** válasza:
A motor elvileg erősebb mint a kézifék ,szóval akadva de elforog a kerék,érezni hogy valami fogja a kocsit meg emeli a hátsóját. No meg a karnál érezni ,hogy kiengeded de laza marad a kar. Csak ugye ilyenkor ég forrósodik a betét is,ami nem túl jó. Nálam is mindig befagy ilyen -10 fog alatt szóval nem húzom be hosszabb parkolásnál. Ha lejtőn kell állnod sokáig ,akkor inkább állj padkának vagy ékeld ki kemény hidegben.
2016. jan. 4. 19:24
 4/12 egySanyi ***** válasza:
Ebben a csúszós időben nem biztos, hogy egyből észre vennéd hogy befagyott, ez természetesen csak az elsőkerekes autóknál és ilyen havas időre áll. Nem tudom a hátsó kerekesek kéziféke is a hátsót fogja-e mert akkor ha az befagy az már nem megy sehova onnan főleg ha rendesen behúzták és fog is.
2016. jan. 4. 19:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Sebbességbe is szoktam tenni. Ma ki is próbáltam, hogy utána kiengegtem a kéziféket. De megijedtem, mert úgy éreztem, hogy kicsit gurult hátra.

Egyébként jól fog. Ha úgy akarok elindulni, hogy be van húzva, akkor nem megy és emelkedik az eleje.

Szóval reménykedem, hogy nem volt befagyva és nem tettem tönkre rajta semmit sem.

2016. jan. 4. 19:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak 1-2 órát parkolsz vele nyugodtan behúzhatod annyi idő alatt nem fog befagyni. De nekem még szerelők is tanácsolták hogy inkább ne húzzam be az a biztos főleg ha már -2-3 foknál hidegebb van akkor is max 1-2 óra parkolásra húzzam be ha nagyon muszáj de lehetőleg akkor se teljesen max félig mert ha befagyna mégis egyszerűbben ellehet vele indulni és picit behúzott fékkel ha próbálok indulni kiolvad és ki lehet már engedni teljesen. Persze én sosem kockáztatok és inkább berakom egyesbe ha nagyon lejtene akkor a kormányt is fal felé forgatom vagy padka felé teljesen és akkor még kisebb az esélye hogy valami baj lesz. Persze eddig sosem volt gond, pedig álltam már nagyon meredek lejtőn fagyba de száraz idő volt és akkor mivel lefelé nézett az autó eleje akkor mindig hátramenetbe kell kapcsolni és padka, vagy fal felé tekerni a kormányt amennyire lehet hogy véletlenül se induljon el az autó.
2016. jan. 4. 19:52
 7/12 A kérdező kommentje:

Egyébként 7 éves, Opel Corsa.

Csak azért aggódom, mert tavaly nem volt ilyen hideg szerintem. Ma nálunk egész nap mínusz 9 körül volt. Na meg hogy most mindenki mást mond, mint tavaly 😊 de ezentúl ráveszem magam, hogy csak sebességbe hagyjam.

2016. jan. 4. 19:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát amerre parkolok se padka, se fal. Egymás mellett állnak az autók. Mögöttem maximum egy másik autó áll. A csak sebességbe rakásba eddig nem bíztam, de biztos azért mert nem értem a műszaki dolgokat. Sajnos nekünk magáról az autóról már semmit se tanítottak.
2016. jan. 4. 19:58
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Én tegnap reggel 1-be hagytam kéziféket nem húztam be, mert reggelre -5 fokot mondtak, jól tettem, az utcába soknak befagyott a rögzítőfékje... suliba amikor megérkeztem és még nem esett a hó ( nem mint ha számítana) nem húztam be a kéziféket 1-be hagytam jól tettem mert -12 fok várt 2 óra fel, szépen beindítottam kéziféket behúztam és mehettem takarítani le róla a havat. Ma behúztam, mivel holnap ónos eső lesz és péntekig busszal megyek. Amúgy én néha elfelejtem kiengedni indulásnál a kéziféket, eddig nem volt vele baj. -Swift régi- és elvileg világít a "P" ha be van fagyva, vagy ha nem akkor büdös gumi szag lesz...
2016. jan. 4. 20:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha meredek az út ahol állsz akkor nem elég a sebességbe hagyás,mert elkezdhet a kocsi lefele vándorolni, meg meg ugrik egyet ,aztán nekimegy a mögötte lévő dolognak. Ezen segíthet egy egyszerű tömör tégla amit beraksz a kerék mögé. Ha sík a terep akkor elég a váltó,nem fontos a kézifék.
2016. jan. 4. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!