Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Fékpofa kopás?

Üdv! Fékpofa kopás?

Figyelt kérdés

Egy napja fékezés közben súrlódó hangot hallok az autóm hátuljából. Elkophatott a fékpofa a dobféken?

ha igen, akkor mennyire tudom még használni? Ma még lenne egy fontos utam. Kibírná? Motorfék stb...

2015. dec. 28. 07:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha már súrlódik akkor nem érdemes használni, mert nem csak fékpofát, hanem dobot is kell majd cserélni, az pedig egyes esetekben 50-60 ezres tétel.
2015. dec. 28. 07:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Hány km ment bele mióta cserélve lett, ha egyáltalán lett? Dobfék kevésbé kopik mint a tárcsafék, de azért az se örökéletű.

Mivel elég zárt így kosz elég valószínűtlen, hogy belement volna, marad a kopás.

2015. dec. 28. 08:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Mióta megvettem, nem lett cserélve. Ez kicsit kevesebb mint 1 éve volt. Mintha hátulról hallanám a zajt, ott meg dob van. Gondolom, hogy az.
2015. dec. 28. 09:10
 4/8 veterán vas ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, a dobfék -különösen hátul- meglehetősen hosszú életű alkatrésznek nevezhető.

Megtudhatjuk, mennyi kilométer van abban a hátsó fékben, illetve, hogy mekkora táv az a mai "fontos út"?

/azt hiszem olyan arány-szám jön ki, aminek az ismeretében a "kibírná" kérdés okafogyott/

2015. dec. 28. 09:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos pontosan nem tudom, mert az még nem én csináltattam, de 40-50000 biztosan. A mai utam meg csupán 50 km lenne.
2015. dec. 28. 09:14
 6/8 anonim ***** válasza:
40-50.000km-t még egy-egy jobb minőségű tárcsafék is kibír néha, dobféknek bőven többet illene. Mindenesetre az az 50km ilyen tekintetben nem olyan nagy táv, azt még bőven kibírja.
2015. dec. 28. 09:23
 7/8 veterán vas ***** válasza:

Nem akartam belegyalogolni a lelkedbe, de elképzelhető, hogy van abban a fékdobban akár 100ezer is.

Ha elfogadod, hogy nem a következő 100 kilométeren kell életed legnagyobb satu-fékjeit produkálnod, akár még az Újévet is megvárhatod azzal javíttatással.

2015. dec. 28. 09:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is. Mert motorfékkel ellennék, de ahogy ismerem a szerencsémet, tuti hogy most kellene lepadlóznom. Nem is indultam el sehova. 4-én nyit a szerviz. Köszi az infókat és boldog új évet!
2015. dec. 28. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!