Vélemények a puhább fékről?
Kb 2 hónapja vettem meg az első autómat, egy 1-es Octavia-t, már a kezdettől hallható volt egy kis nyikorgás a hátsó féknél, ma elvittem szerelőhöz, megnézte, azt mondta hogy kicsit rá volt égve a fékpor, valamint az egyik fékhengert is cserélték mert kicsit olajos volt, majd elmentem egy próbaútra, észre is vettem hogy valamivel "puhább" a fék, azaz jobban lelehet nyomni a fékpedált, vagyis valamivel későbben fog a fék, mintha a holtjáték kicsit hosszabb lenne (nem tudom pontosan hogyan nevezik szakszavakkal :D). A kéziféket szintén valamivel könnyebb behúzni. Visszamentem a biztonság kedvéért, mivel nem vagyok még annyira tapasztalt sofőr, megnézte a szerelő, de azt mondta hogy nincs vele gond, azért foghat kicsit később, mert cserélve volt a betét, és kell egy kis idő míg rááll a fékdobra, akkor majd keményebb lesz a fék is, hamarabb fog fogni. Ez így rendben van?
Szeretném erről kikérni a hozzáértő kommentelők véleményét.
A teszt során próbáltam egy kissebb emelkedőn behúzott kézifékkel elindulni, ha adtam egy kevés gázt, akkor elhúzta, viszont gáz nélkül bedöglött a motor, később ezt a szerelő is próbálta, amire azt mondta hogy rendben van.
1.9 TDI 66KW
Először is a fogalmakról:
Ugyan azon a hátsó kerekeken nem lehet fékbetét és fékdob.
/vagy betétek vannak és tárcsafék, vagy fékdob van fékpofákkal/
Másodszor:
Ez a ráégett fékpor mese, már egy korábbi kérdésednél sem jött össze.
Fuss neki újra a történetnek, más szavakkal és más típussal. ;)
Nem kellene erősebben nyomni.
Külön gratulálok ha olyan kifinomult érzékekkel rendelkezel, hogy két hónapos vezető létedre megérzed, a javítás utáni pedálerő néhány %-os emelkedését. (pláne szervó mellett) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!