Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket valasztanad?

Melyiket valasztanad?

Figyelt kérdés

*Audi ?

*Merci ?

*Bmw ?

2015. dec. 27. 13:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azt nem ertem h miert nagyobb a hajtas veszteseg az fwd-nel mint az rwd-nel hisz logikusanan nem ugyan m1 h hol forog a kerek...? Jo a kanyarodasos dolgot ertem h pl. ortolos amelyik elol hajt meg h amelyik hatul hajt csusztatja a hatuljat ha arrol van szo. De leforditva ahogy mondtad... Miert gyorsul jobban az amelyik hatul hajt mint az amelyik elol?
2015. dec. 27. 18:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Rosszúl írod az FWD nél kisebb a hajtási veszteség.

RWD nél azért nagyobb, mert több elemből áll a hajtáslánc! Van olyan kocsi aminek 3db hardytárcsája van és van olyan ami dupla kuplungos(difinél is van hátul), meg van ahol a motortól hátra egy csőben csapágyazott csőtengely fut hátra( ott 4-5db. csapágy van végig), ezeknél mind mind surlodással kell számolni.

Meg egy rwd nehezebb is, mert nem egy kompakt egységet függesztesz fel és így ezeknek a plusz tömegeknek a cipelésére is elmegy az erő.

awd nél meg ez méginkább előjön, mert ugye az kb. mint fwd+rwd egybe. Nem beszélve ott van egy plusz osztómű is!

2015. dec. 27. 18:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Audi.

25 éve vezetek és eddig 6 Audim volt soha nem volt egyikkel sem bajom.

Némelyikőtök emlékezhet itt gyakorin hogy az egyik ember 600000 km-t tett az A6-osába. Na kivolt az ? Én.

2015. dec. 27. 18:59
 14/17 A kérdező kommentje:
Akkor ez azt jelenti h annak az autonak a legjobb a gyorsulasa amelyik elol hajt (javits ki ha megint ferre ertettem vmit :P ) Es az gyorsul a leglassabban amelyik 4x4 ugye?
2015. dec. 27. 19:02
 15/17 A kérdező kommentje:
A 13.-ik valaszolonak: En is egy audival szimpatizalok nagyon az az igazsag persze egy mercivel is konkretan a GLC vel es Audibol pedig Q5 el ! Esetleg vmi velemeny rola? Nagyon tetszik az A6 S line is dealacsony epiteso es nem valami jok erre fele az utak mermint nem autopalyan jarnek vele...
2015. dec. 27. 19:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Audi párti vagyok már nagyon régóta, és több Audim is volt (van), Merci és BMW után.

Ez a RWD mánia is egy nagy baromság, lassan több a hátránya, mint az előnye, driftelni meg úgysem driftel senki a közutakon. Ja, és az Audi quattrojánál jobb 4x4 nem sok van, a másik két márkát messze lekörözi ebben.

Egyébként azért Audi a kedvencem, mert nagyon minőségi, megbízhatóbb is tapasztalatom szerint, és az ergonómiája, valamint jó ideje a minősége is, tökéletes. Ráadásul sem túl sportos, sem túl kényelmes, tökéletesen ötvözi a kettőt.

2015. dec. 27. 19:23
 17/17 A kérdező kommentje:
Ertem koszonom a valaszt :)
2015. dec. 27. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!