Ha valakik ennyire inkorrektek azokat utaztatnátok az autótokban?
A barátaimmal azt terveztük,hogy szilveszter előtt kimegyünk Párkányba azaz Szlovákiába tűzijátékot venni.
Az egyik barátom barátja is csatlakozna ötödikként, de ő petárdát is szeretne venni.
Egy sóhaj után úgy döntöttem legyen, kockáztatok.
Budapestiek vagyunk, Párkány 55 km, oda vissza 110.
Az autóm 7 litert fogyaszt, de benyeli a 9-et is ha úgy van, mindenesetre a 7-8 reális.
Mondtam,hogy egy 2000-2500 benzinpénz kéne, de a 2000 minimum.
Mivel mindenki vásárolni akar, a benzinnel nem számolnak, így kijelentették,hogy 1500 elég.
Viszont,hogy őszinte legyek, számomra ez már nem más mint pofátlanság.
Eleve,hogy az én autómmal hozzuk be az illegális petárdát, és még a benzinpénzemet sem fizetik ki, miközben az autó nem csak tankolásból áll...komolyan, szerintem megmondom,hogy lehet taxizni,buszozni, ha az elviszi őket 1500-ból akkor jó napot.
Direkt azért ide írtam, mert itt inkább az autóról van szó, itt vannak tisztában a benzinárral,fogyasztással a legtöbben.
Nekem nem először van gondom a benzin meg kocsikázni vágyó haverokkal, nem tudom,hogy én dramatizálom e túl, de szerintem ez inkorrekt, pofátlanság.
Valakinek hasonló?Mi a megoldás?
gumi kopás?
futómű kopás?
olaj csere?
Nekem 10-12l fogyaszt és kb. amennyi a benzinpénz annyi elmegy karbantartásra is!
Ha nekem valaki nem fizetné ki a 20-24l/100km pénzt(szétosztva ahánan vagyunk) akkor nem jön.
Meg dohányzás sincs a kocsiban, mert utálom a cigi szagát.
Menjenek saját kocsival vagy amivel akarnak mond meg nekik!
Gondolom nem kérdés,hogy a 18-20-as korosztály vagyunk, így nekem nincs annyi felesleges pénzem,hogy 110 km-ket autókázzak.
(A szüleim az autó fenntartásában nem támogatnak, biztosítást és alkatrészt is magam oldom meg -iskola mellett)
De eleve én lettem felkérve, tehát nem én vagyok az aki tűzijátékozni akar.
Összesen,az egész útra kérek 2000-2500 forintot, ők meg összesen akarnak 1500-at adni.
Négyen bedobnak fejenként 1500-at, az összesen 6000. 3000-ből meg van a benzin, és a maradék jóval több mint amit én kapok amortizációra (9 Ft/km), ráadásul te ingyen mész.
Akkor mi a probléma a csempészésen kívül? (A petárdás srácnak mondd meg, hogy a gatyájában hozza át a cuccot, ne az autóban dugja el. Ha nála a cucc te nem tudsz semmiről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!