Maxi Cosi Tobi gyerekülést 9 kilós,7 és fél hónapos baba már használhat? Ti utaztatnátok abban?
NEM.
Kicsi a gyereked, hiába felel meg ennek, vagy annak a kritériumnak.
Neki még menetiránynak háttal utazni biztonságos. Nagyon gyenge még a nyak- és hátizma. Egy hirtelen fékezésnél egyszerűen nem tudná megtartani magát.
A 0-18-as ülés a megfelelő neki.
Azt elfelejtettem írni, hogy min. egy éves korig ajánlott a háttal utaztatás.
"Csak most kezdett ücsörögni, pár perc után elfárad lefekszik."
Látod, te is írod: gyengék még az izmai. Semmit nem jelent, hogy előredől a babakocsiban.
Hát mivel azt írod még üldögélni sem tud biztonságosan így biztos nem. Ezt a fajta gyerekülést nem ismerem, nekünk a nagyobbnak egy másik fajta volt, az teljesen úgy le lehetett dönteni, mint a hordozót (+ isofixes volt), de ő is csak már akkor került bele, amikor szépen ült egyedül és tudta magát tartani (ez olyan 8-9 hónaposan volt), igaz akkor is mindig ebben a "fekvő helyzetben" volt, mert azért még 20-30 km is hosszú ilyen idősen egy ilyen babának. Most a kisebb is majd hasonló korban lesz beültetve szerintem, mert ugyan ő még csak 7 hónapos (9 kg megvan :)) és szépen ül egyedül, de azért még most nem bírna benne ülni egy ilyen ülésbe. A nagyobb 3 évesen száll ki belőle, akkora nőtte túl, így már nem volt neki biztonságos :)
Szerintem maradjon a hordozóban, vagy ha van 0-18-as gyerekülésetek akkor abban.
Köszi mindegyikőtöknek a választ. Akkor még pihentetjük ezt az ülést.
Van 0-18kg-s ülésünk, viszont azt nem éri át a biztonsági öv, csak az anyósülésen... Így abban a macik utaznak a babaszobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!