Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol lehet kapni ebben az...

Hol lehet kapni ebben az országban 5w60 vagy 0w60 as motorolajat személyautóba?

Figyelt kérdés
Mindegyik olaj létezik de itthon csak 5w60 as olajat találtam és az is csak motorkerékpárokhoz való.

2015. dec. 12. 23:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Akartam válaszolni az előző kérdésre, amiben magáról az olajról és nem a beszerzéséről volt szó...

Nem tudom milyen okból szeretnél vele kísérletezni, de érdemes figyelembe venni azt, hogy egy nagyobb viszkozitású olaj keringetése többletenergiát igényel és jobban igénybeveszi a szivattyút és a hajtását.

Nem véletlen, hogy olyan autókba kerül, amik jellemzően nagyobb terheléseknek vannak kitéve.

Szóval ha mondjuk az üzemanyag fogyasztás minimalizálása a cél, akkor meleg oldali viszkozitásban sem kell a gyári fölé menni.

#8 - valami teherautóolajat? Én mondjuk a majdnem 40 éves sornégyes japán mocimhoz néztem azokat, de még nem sikerült megtalálnom a Shell Rotella európai megfelelőjét.

2015. dec. 13. 01:12
 12/21 A kérdező kommentje:

Ezt az infot találtam:

Nem javaslom semmilyen 4T olaj használatát személygépkocsiba, ugyanis:

1. A nedves tengelykapcsoló kompatibilitás miatt nem tartalmaznak súrlódásmódosítót, ezért autóban használva megnőhet a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás;

2. Több kopásgátló adalékot tartalmaznak, pl. ZDDP-t (foszfor), ami viszont nem tesz jót a katalizátornak.

2015. dec. 13. 01:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Mert a motorkerékpárokon talán a katalizátor tudja ő motorkerékpár?

Mellesleg az olyan olajokat messziről kerülöm aminek magas a cink, molibdén stb. tartalma!

Ha jó a kenés nem kopik....

nem szeretném szét offolni ezért nem írom mit használok....

2015. dec. 13. 01:19
 14/21 anonim ***** válasza:
Ha nem 60-os olaj az előírt (ha nem Alfa Romeod van) akkor ne tegyél bele olyat. Ne akarjál okosabb lenni mint a gyári mérnökök. Azért mert néha elgurul a gyógyszered és veretni kezdesz, még nem kell 60-as olaj.
2015. dec. 13. 09:04
 15/21 A kérdező kommentje:

A kérdésre még nem érkezett válasz, de okoskodás megint.

Elhiszem, hogy mindenki rohadtúl ki van képezve, de ez most itt engem marhára nem érdekel.

2015. dec. 13. 09:59
 16/21 anonim ***** válasza:

Valszeg nem éri meg készleten tartani, mert nem fogy olyan ütemben. Miért nem kérdezel rá szakboltban, hogy tudnak-e rendelni?

Gondolom van elképzelés a márkájáról, hogy milyet szeretnél - keresel egy olyan boltot, ami szimpatikus és azt a márkát forgalmazza, telefonálsz vagy írsz nekik és kész.

2015. dec. 13. 11:05
 17/21 Tomcatters ***** válasza:

Nagyon sok motor kibir 4-5 százezer km ,de ezeket is tönkre lehet tenni akár pár km alatt is :)

Nem kötekedés,csak mondom ... karbantartás a lényeg :)

Kérdésedre a válasz

[link]

En innet veszek olajat... ez egy 5w60 1 literes kiszerelésekben

2015. dec. 13. 11:36
 18/21 A kérdező kommentje:
A kérdésre még mindig nem érkezett válasz :-)....feltszem újból, vagy más nyelven kellene?
2015. dec. 13. 11:55
 19/21 Tomcatters ***** válasza:
Linkeltem egy oldalt ahol tudsz venni 5w60 olajat :)
2015. dec. 13. 12:15
 20/21 A kérdező kommentje:

Ez 4T , ismerem, egyenlőre kimondottan személyautóba való érdekelne.

Például:

[link]

2015. dec. 13. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!