Hol lehet kapni ebben az országban 5w60 vagy 0w60 as motorolajat személyautóba?
Milyen besorolású olaj kell?
Szerinted a motorkerékpár olaj miért ne lenne jó egy autoba?
Még senki nem mondott róla tapasztalatot, állítólag más az összetétel.
Majd még utánanézek mi különbség a motorkerékpárokra tervezett olajok között.
Minek neked 60-as olaj? Minél hígabb annál jobb az alkatrészek közötti olaj áramlás és így a kenés is. Addig nyugodtan lehet csökkenteni a viszkozitást amíg a üzemi hőmérsékleten megvan az előírt olajnyomás az adott fordulathoz. Ha sokat pályázol akkor indokolt lehet sűrűbb olajat használni. De azon a hőmérsékleten már a 40-estől sűrűbb olaj sem sűrűbb csak minimálisan. Ha pályázol is vele akkor én azt mondom kezdésnek a 0W40-es próbálj ki. De mondom ha pontos akarsz lenni akkor beszerelsz egy olajnyomásmérőt.
Ha meg már ennyire kopott a motorod, akkor inkább generálozd.
Azt tapasztalom,hogy ebben az országban az emberek nem tudnak olvasni.
Feltettem egy kérdést, és nem válaszok jönnek, hanem kommentek.
Nem kértem véleményt, nincs kopott motorom, de ezek a tipusú autók 400 ezer felett sem eszik az olajat.
Más terveim vannak...a kérdésre szeretnék választ, ha nincs, akkor ne fárasszuk egymást.
Olvass utána a motor olajoknak pl. valahonnan keresd ki több szabvány mire mit ír és meglepődsz :)
Pl. acea besorolások meg ha rajta az api sg vagy api sl akkor az igyis ugyis api sl követelményeit tudja ha motor ha kocsi van a flakonon.
motor olajoknál rövidebb a csere periodus és magasabb a követelmény fogaskerékhajtás kenésével szemben iletve nagyobb a dd adalék a kopadék lebegtetése miatt( olajfürdős kuplung) szóval gond nélkül tehető kocsiba.
Ha tudnéd én mit öntök az autoba és motorba is :)
És azt is külföldröl kell rendelni sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!