Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó-tuning, szerintetek?

Autó-tuning, szerintetek?

Figyelt kérdés

Szóval van egy Honda Civic ek4vti b16a2-es motorral, 1.6os, 160lóerős.

Nem "nidforszpides" sufni sz.art akarnék rá, semmi szárny meg szpojler.

Fékek, futómű, motor.

Ebben a sorrendben, de itt kezdeném a motorral, mi az a maximális teljesítmény, ami kihozható, elérhető, az élettartam csökkenése nélkül, mivel amúgyis egy eléggé kihegyezett motor elvileg.

Gondolok itt légszűrő rendszerre, leömlő, szívósor, kipufogó rendszer, normális hanggal.

2010. márc. 22. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Bármilyen motortuning csökkenti az élettartamot. Még a spot légszűrő is. hát a youtyubon vannak 350le körül. De az elsőkerék megh miatt nem egy jó alap
2010. márc. 22. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:

légszürö,sportgyertya,kipuff rendszer, chip.

sztem ennyit ha modositasz rajta, akkor böven jo,

közuton nem tudod kihasználni,mert sok a zsernyák,meg a népek is feljelenthetnek,

2010. márc. 22. 21:55
 3/7 A kérdező kommentje:

neeem, azért ha már 200lóerő feletti teljesítményt akarnék, nem ez lenne az alap, akkor inkább ebből az árból egy e34 540i, bár győzze azt tankolni valaki ilyen benzinárak mellett:D

szóval úgyolvastam olyan 190le-t kilehet hozni, bár akkor már lehet a motorcserének több értelme lenne..

2010. márc. 22. 21:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem kell cserélned a motort.

Egy kis turbó sokat segíthet problémádon. Azonkívül hogy 200ló környékére tudod beállítani a teljesítményt, sokkal kiegyensúlyozottabb lenne a motor karakterisztikája, hiszen a szelepvezérlés ha jól emlékszem hogy 5400környékén vált a civicnél, a turbó meg ilyen fordulaton már bőven a maximális teljesítményleadás közelében lenne.

2010. márc. 22. 22:36
 5/7 A kérdező kommentje:

hát nemtudom mennyire viselné el a kis moci a turbó okozta változásokat, lehet mélyebbre kellene nyúlni akkor, erősebb dugattyúk, kuplung, váltó stb.

viszont ha már turbóról van szó, a bov-ok, avagy lefújó-fúvó szelepek közül hogy a fenébe hívják ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=w3TqIOVhcAA

eszméletlen, hogy dadog:D

amúgy gondolkodtam 200sx-en is, bele az import skyline motor, csak ez itthon megvalósíthatatlan :(

2010. márc. 22. 23:20
 6/7 anonim ***** válasza:

egy ismerősömnek bmw e30 316 turbója és 3.ban is bármikor keresztbe áll. Nekem 320 van. Valszeg belekerül egy M50B25 motor.193 lóerő gyárilag.

A BOV hangja az átmérőjétől és a turbo töltőnyomásától függ.

2010. márc. 26. 11:00
 7/7 A kérdező kommentje:

az komoly lehet, mondjuk kiváncsi lennék mennyi km-ig megy el az 1.6os turbóval. persze ha minden a terhelésnek megfelelően ki van cserélve, meg van erősítve, akkor "elkotorhat" sokáig. én is az e30on gondolkodok, de még odébb van, egyik fószernak e30-ba dupla vanos 24v 28as van az e46ból azthiszem, ő írta a chipet hozzá, 200ló feletti.. a torboáéknak is ő programoz, érti.

azt tudom, csak olyasmit is hallottam, hogy a westgate miatt is sziszeghet máshogy, nah majd utána nézek.

2010. márc. 29. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!