Autó-tuning, szerintetek?
Szóval van egy Honda Civic ek4vti b16a2-es motorral, 1.6os, 160lóerős.
Nem "nidforszpides" sufni sz.art akarnék rá, semmi szárny meg szpojler.
Fékek, futómű, motor.
Ebben a sorrendben, de itt kezdeném a motorral, mi az a maximális teljesítmény, ami kihozható, elérhető, az élettartam csökkenése nélkül, mivel amúgyis egy eléggé kihegyezett motor elvileg.
Gondolok itt légszűrő rendszerre, leömlő, szívósor, kipufogó rendszer, normális hanggal.
légszürö,sportgyertya,kipuff rendszer, chip.
sztem ennyit ha modositasz rajta, akkor böven jo,
közuton nem tudod kihasználni,mert sok a zsernyák,meg a népek is feljelenthetnek,
neeem, azért ha már 200lóerő feletti teljesítményt akarnék, nem ez lenne az alap, akkor inkább ebből az árból egy e34 540i, bár győzze azt tankolni valaki ilyen benzinárak mellett:D
szóval úgyolvastam olyan 190le-t kilehet hozni, bár akkor már lehet a motorcserének több értelme lenne..
Nem kell cserélned a motort.
Egy kis turbó sokat segíthet problémádon. Azonkívül hogy 200ló környékére tudod beállítani a teljesítményt, sokkal kiegyensúlyozottabb lenne a motor karakterisztikája, hiszen a szelepvezérlés ha jól emlékszem hogy 5400környékén vált a civicnél, a turbó meg ilyen fordulaton már bőven a maximális teljesítményleadás közelében lenne.
hát nemtudom mennyire viselné el a kis moci a turbó okozta változásokat, lehet mélyebbre kellene nyúlni akkor, erősebb dugattyúk, kuplung, váltó stb.
viszont ha már turbóról van szó, a bov-ok, avagy lefújó-fúvó szelepek közül hogy a fenébe hívják ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=w3TqIOVhcAA
eszméletlen, hogy dadog:D
amúgy gondolkodtam 200sx-en is, bele az import skyline motor, csak ez itthon megvalósíthatatlan :(
egy ismerősömnek bmw e30 316 turbója és 3.ban is bármikor keresztbe áll. Nekem 320 van. Valszeg belekerül egy M50B25 motor.193 lóerő gyárilag.
A BOV hangja az átmérőjétől és a turbo töltőnyomásától függ.
az komoly lehet, mondjuk kiváncsi lennék mennyi km-ig megy el az 1.6os turbóval. persze ha minden a terhelésnek megfelelően ki van cserélve, meg van erősítve, akkor "elkotorhat" sokáig. én is az e30on gondolkodok, de még odébb van, egyik fószernak e30-ba dupla vanos 24v 28as van az e46ból azthiszem, ő írta a chipet hozzá, 200ló feletti.. a torboáéknak is ő programoz, érti.
azt tudom, csak olyasmit is hallottam, hogy a westgate miatt is sziszeghet máshogy, nah majd utána nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!