Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kötelessége-e egy használtautó...

Kötelessége-e egy használtautó kereskedőnek átvizsgálnia illetve tudni az eladni kívánt autó hibáiról?! Illetve ezeket a hibákat tudatni a vevővel?!

Figyelt kérdés
Mivel vettem egy használt autót és az első két hétben SZINTE semmi baja nem volt.... aztán a kijelzőn megjelentek a különféle hibákra utaló piktogrammok... Ami engem nagyon aggaszt az az, hogy tönkre ment a kuplung... Egy teljes kuplung szettre és kettőstömegű lendkerék cserére szorul az autó ami 200 ezer forintos tétel lesz/ lenne! Másik kérdés, hogy 2 hónapja van nállam az autó! Van-e lehetőségem arra, hogy visszamenjek reklamálni a vevőhöz és megtéríttetni vele?

2015. dec. 5. 18:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Ennyit a magánszemélytől való vásárlásról."

A kereskedések autói 99%-ban olyanok amik halálra vannak strapálva.

A cégek/üzletemberek belerakják a 250-300-fél milla km-t, utána már passzolják le egy márkakereskedésnek, hozzák ki az újat, a márkakereskedés meg adja oda a kereskedőnek. Az is ugyanúgy visszapörgeti.

Annyi különbség van a kettő közt, hogy a magánszemély nem gyűri le annyira az autót, és időközönként van benne javítás akaratlanul is.

A kereskedősbe meg semmi, mert aki használta tudta, hogy mielőtt szétesik alatta úgy is lepasszolja.

Ennyi a különbség.

2015. dec. 5. 23:57
 12/13 anonim ***** válasza:

# 11

Mondjuk ez az ami szerintem nem igaz, nagyon sok magánszemély világtalanul trehány szervízelést (még a kötelezőt illetően) is, míg a cégek legnagyobb része előírás szerint hordja márkaszervízbe (nem a sarki ezermester Mekk Elekhez) a kocsikat, mivel szerződésük van rá. Tehát akár leadás előtt 2 héttel is, mert független a kettő. Plusz egy céges autónál elengedhetetlen, hogy üzembiztos legyen, minden hibát ami a működést befolyásolja orvosolnak.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a nepperéknél lévő szemét legnagyobb része ugyan úgy magánszemélytől került be, nem cégektől.

2015. dec. 6. 09:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Vitázhatunk a tényekről, személyes tapasztalatom van abban, hogy kereskedéstől milyen autót venni és magánszemélytől milyen.

Nem azt állítottam, hogy magánszemélytől nem lehet leharcolt roncsokat venni, sőt ott is van bőven. Azonban bárhogy is nézem a kereskedős autókra kivétel nélkül igaz, hogy roncs.

Ergo vitázhatunk róla, hogy melyik kalapból húzzunk. Abból amiben 99% roncs, vagy csak 60%.

A kötelező szervizről meg annyit, hogy nehogy elhidjük már, hogy minden olyan szabályosan működik! :)

Zárásként én a személyes tapasztalatom írtam le. Vettem már magánszemélytől is tragacsot, (persze rájöttem, hogy hol rontottam el..), vettem nem egyszer kereskedőtől. (Az mind kivétel nélkül az volt..)

Végül a mostanit magánszemélytől vettem. Semmi baja nincs már 5 éve.

2015. dec. 6. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!