Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel, vagy benzin? Ford...

Dízel, vagy benzin? Ford Focusban gondolkodunk, nem új,2-3 éves

Figyelt kérdés

Én dízelt preferálnék, de a lányom , aki egyébként a Fordnál dolgozik, lebeszél.

Oka:feleségem használja naponta, kb 10-10 km a munkahely oda-vissza , a lányom szerint ez kicsinálja a dízelt.

Vélemények?

2015. dec. 1. 23:25
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Pont ez a dízel halála. Durván 10km-en melegedik be. Ilyen használtra ordít hogy benzinest kell venni.
2015. dec. 1. 23:28
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
jól mondja a lányod
2015. dec. 1. 23:30
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem erre való a dízel. Ide benzinest kell venni.
2015. dec. 2. 00:10
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Benzin. Nincs előnye a gázolajosnak ekkorka távra. Mondjuk ahogy számolom nekem az elmúlt 10 év / 286e km-en sem volt gazdaságos, hogy 1.6TDCi-t vettem. Pedig én 37 km-re jártam dolgozni.

Nem tudom ezek a pár éves kocsik milyen benzinmotorokkal fordulnak elő, de 1.4 szívó benzinest ne, az elég harmatos teljesítményű szerintem. Ha van a kínálatban 1.6 azt inkább.

2015. dec. 2. 00:29
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
1.6 benzinből a 100 lovast érdemes keresni, ami még nem VCT ( az a 116 lovas). Az problémamentesebb ás kevesebbet is fogyaszt, mint a VCT.
2015. dec. 2. 01:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Ennyire tényleg benzines, a dízel csak szenvedni fog hogy sosem lesz képes legalább üzemi hőmérsékletre melegedni... nem a víz, hanem az olaj és maga a blokk.
2015. dec. 2. 04:06
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Elég egyönetűek a válaszok. Nekem is dízelem van és imádom, nem szívesen ülnék vissza benzinesbe. De ezt kell mondja erre a 10km-es távra én is benzinest vennék.

(Amúgy a vizet a blokk melegíti, nem? Tehát ha a víz meleg, legalább ugyan olyan hőfokon kell lennie a vasnak is, ha nem magasabbon. Az olaj más kérdés, ott valóban hosszabb ideig van egy hőlépcső. Nem akarok kukacoskodni, értem mire gondolt a válaszoló aki erről írt, de nem a legszerencsésebben fogalmazta meg a dolgot.)

2015. dec. 2. 08:22
 8/10 anonim ***** válasza:
28%
Attól függ, valóban erre a távra benzines való, de ha ezenkívül is használod az autót, és mész vele néha 100+ km-t, akkor megfontolandó a dízel is.
2015. dec. 2. 17:25
 9/10 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a hasznos tanácsokat - akkor arccal a benzines felé !
2015. dec. 5. 21:27
 10/10 anonim válasza:
Diselt vennék . 1,6tdci-t használok 15 éve napi 2x5km munkába oda vissza és heti egyszer 2x20km. Eddig semmi gondom nem volt a motorral , úgy hogy cáfolom hogy a 2x10km kicsinálja a diselt még a 2x5km se , ez a 15éves tapasztalat. Előnyei: 2literrel kevesebbet fogyaszt mint a benzines és kétszer akkora a nyomatéka.
márc. 8. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!