Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fékporos az első két...

Miért fékporos az első két felni a gumicsere óta? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kb. fél éve vettem az autót. Acél felnik vannak rajta, de az eladó gondosan lefestette ezüstre, hogy gusztusosabb legyen az áru. Ahhoz képest, hogy mióta megvan, alig mostam le az autót, de eddig ragyogott mind a négy kerék. 3 napja tetettem fel a téli gumikat a felnire, mert az a szándékom, hogy majd a nyáriakhoz meg veszek alufelnit jövőre. Ma vettem észre, hogy az első kettő be van barnulva.

Mondják azt, hogy kopottak a fékpofák, de akkor eddig miért nem színeződött el a felni, és miért épp most? 15 éves az autó. Én meg 39/N. Csak azért írom, hogy tudjátok, nem vagyok szaki. :-)

2015. nov. 30. 14:20
 1/5 anonim ***** válasza:

A fékpor az a fékezés velejárója. Ahogy kopik a fékbetét úgy lesz fékporos a felni.

Minden felninél így van.

2015. nov. 30. 14:37
 2/5 A kérdező kommentje:
1# Eddig nem volt fékporos, most meg hirtelen az lesz 3 nap alatt?
2015. nov. 30. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a lerakódott fékpor, a kerékcserétől fellazult, menet közben szétszóródott és rátapadt a felnire. Mosd le aztán majd meglátod.
2015. nov. 30. 15:41
 4/5 A kérdező kommentje:
ok. lemosom és figyelem. köszi. :-)
2015. nov. 30. 15:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fékporos lesz, de nem csak ez, hanem majd az alufelni is.
2015. nov. 30. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!