Miért töltenek a 2t motorkerékpárok váltójába hajtómű olajat, ami sűrű és nincs hőre méretezve. Nem zavarja őket, hogy sebesség váltáskor nehezebben, erőltetve, csattogva kapcsolja a fokozatokat?
Figyelt kérdés
2015. nov. 28. 11:15
1/5 anonim válasza:
Sokak nem értenek hozzá, nem zavarja őket. Volt olyan találkozó, ahol az egyik S51B-be valami kulimászt öntöttek, majd összeragadtak a kuplunglamellák. Ha jól emlékszem napraforgó étolaj, meg még pár dolog volt. A vicc az volt, hogy előtte letekert vele 25-30km-t.
2/5 anonim válasza:
Igen ez hülyeség szerintem is, annó a DT50-hez is ha jól emlékszek 80W-90-et ajánlottak a hivatalos leírásában is!
Hát mondom azt nem, én sima 10W-40-et töltöttem bele, kicsit melegítettem indulás előtt és szépen lehetett váltani.
3/5 anonim válasza:
Mindig azt kell betölteni amit a gyár ajánl. Ha 80W-90-et, akkor azt. Nyilván jó oka van a gyártónak hogy miért kell éppen az az olaj, nem hülyék terveznek váltókat. A usernek persze jogában áll hülyének lenni, de ha valami gond lesz a hülyeségéből kifolyólag akkor nincs jogában másra mutogatni.
4/5 A kérdező kommentje:
laci. 3-as neked igazad van a gari idő lejártáig azt is kell beletölteni amit a gyártó előír ,ha ezzel nehezebb,rosszabb a kapcsolás,ráadásul a 80w-90-es sűrű mint a melasz.a 4t motornál is némelyik gyártó 25000km-nél ajánlja az olaj cserét,aminél már nem látja el feladtát maximálisan.a gari időn belül,nem joga,ha nem kötelező baromnak lenni,na ,de utána már,csa neked.
2015. nov. 28. 12:35
5/5 anonim válasza:
egyszer úgy cseréltem olajat, hogy leengedtem a fáradtat, aztán nem találtam belevaló frisset..de volt otthon bontatlan lithajtómű-olaj..kicsit sűrűbb volt, de olaj...nos mindent összerak, örül...aztán pár kilcsi után marhára melegedett, és beállt..azóta soha ilyen hülyeséget...csak gyári ajánlást.
szóval azért töltenek hajtóműolajat, mert még nem tudják, hogy nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!