Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Önvédelmi eszköz az autóban?...

Önvédelmi eszköz az autóban? Rendőr szól érte?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm is tart az autójában "ezt azt" , az egyik srác egy kiszuperált kerítés lecet, van aki bézbólütőt, de volt aki gázsprayt tartott magánál. ennek van valami értelme? szól érte a rendőr hogy minek cipel valaki magával kerítés lecet, neagyisten gázsprayt?

Kerültetek már olyan helyzetbe a forgalomban hogy kellett volna ilyen eszköz?

2015. nov. 23. 22:18
1 2 3
 21/29 veterán vas ***** válasza:

Köszi #20. megnyugtattál. :D

Elsőre nincs gond, mert a csomagtartóban, egy fogpiszkálóra való faanyag sem volt.

Viszont továbbgondoltam.........., akkor a következő vádpont lehet, hogy lopott a gép. Miután majd' 10 éve meg van, fogalmam sincs hol a számla róla.

Szóval akkor mégis csak én vagyok a hunyó. A végeredmény: láncfűrész lopás ;)

2015. nov. 24. 13:11
 22/29 anonim ***** válasza:
Igaz, azt is lehetne firtatni, hogy honnan van a gép. De tényleg nem azt nézik, hiába nincs nálad fa, fűrész van, azzal meg miért mászkálnál (pláne ha nem új) favágási engedély nélkül
2015. nov. 24. 14:11
 23/29 anonim ***** válasza:

Nem lehet illegális a baseball ütő tartása, mert akkor az lenne, hogy nem szabad menjek baseballazni?

Amúgy nekem egy régi Audi vas lengőkar van az ülés alatt, viszonylag kicsi, de ha azzal elkapok valakit... Aztán ha megállítanak, hát akkor hazaviszem a régi Audimba.

2015. nov. 24. 16:49
 24/29 A kérdező kommentje:

akkor egy kis gázsprayt azért tarthatok egy eldugott ám de kézreálló fakkban....

Amúgy a leces srác a migránsok ellen tette be a sofőrülés mellé az eszközt, szerintem ez mindent elmond a mentalitásáról :D

Köszönöm mindenkinek a választ!

2015. nov. 24. 17:15
 25/29 anonim ***** válasza:

Nah, akkor tisztázzuk.

Baseball ütő:

A baseball ütő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. Tehát közterületen csak elcsomagolva lehet szállítani, viselni nem. Ez vonatkozik a gépjármű belsejére is, ott is elcsomagolva kell tartani. Tehát berakod egy táskába és behajítod a csomagtartóba vagy a hátsó ülésre, az már teljesen jó.

"b) a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz (különösen: ólmosbot, boxer);"

Bár a Korm. rendelet nem utal konkrétan a baseball ütőre, de ebbe beletartozik.

Kerítésléc:

Erre is rá lehet húzni a "a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz" szlogent. Egyébként már voltak olyan cifra esetek, hogy a csomagtartóban lévő gereblyét is elkobozták a rendőrök, mert rámondták hogy Közbiztonságra Különösen Veszélyes Eszköz.

Gázspray:

Gázspray 20mg töltettömegig lehet. Ez a 20 mg nem azt jelenti hogy max. annyi lehet az egész, hanem az egész flakonban nem lehet 20 mg-nál több hatóanyag. Bár hivatalosan ezt sem lenne szabad az autóban tartani, hanem magadon, rejtve viselve kell hordani. Tehát ha csak úgy be van hajítva a kesztyűtartóba, akkor elkobozhatja.

Fontos még hogy ilyen esetben van a rendőrnek is mérlegelési joga, ami néha kimerül abban, hogy "van rajtad sapka, ezért elkobozom". Ott van pl. a tapétavágó, az is Közbiztonságra Különösen Veszélyes eszköznek számít. De ha a rendőr látja, hogy ott van a hónalja alatt még 2 plakát, zsebébe cellux, meg rajzszeg akkor abból gyanítható, hogy az a tapétavágó azért van nála mert dolgozik vele. Ellentétben ha egy baseball ütő ott van az autó két ülése közt beállítva, akkor azért már lehet hogy sandán fog nézni a rendőr.

Egyébként ezt én is szemétségnek tartom, hogy a saját autómban nem szállíthatóm úgy ezeket az eszközöket, ahogy akarom.

Bár forgalomban még nem kellet, autóból kiszállva egyszer egy kutya támadt rám. Szerencsére a gázspray elég hatásos volt ellene.

2015. nov. 24. 19:13
 26/29 anonim ***** válasza:
Oké, akkor a barátnőm táskája is közveszélyes eszköz, ugyanis azzal ha fejbever valakit, tuti meghal (egy női táskában minden van, így súlya is van :D )
2015. nov. 24. 20:34
 27/29 veterán vas ***** válasza:

#25 -ös elméletét követve az alábbi helyzet állhat elő: több darab méteres hosszúságú kihegyezett fémpálca, egy 30cm-es pengéjű kés, és egy fejsze az autó csomagtartójában, mindenféle csomagolás és takarás nélkül.

Igazoltatáskor ha meglátják az autóban, rögtön gyanús leszek, hiszen ezekkel az eszközökkel lehet szúrni, vágni, darabolni, ÖLNI!

Erre én csak azt mondom, megyünk szalonnát sütni.

(fém nyársak, kenyérszelő kés, kisbalta a fa aprításhoz)

Akkor így OK? :)

2015. nov. 26. 13:17
 28/29 anonim ***** válasza:
A Sün bármiről bármit kitalálhat,és feljelenthet bármiért,a lényeg hogy nem kell annyiban hagyni ,tovább kell vinni az ügyet és majd a bíróság eldönti hogy igaza volt e,mikor elkobozta a kisbaltát vagy a keritéslécet ,sprayt stb.
2015. dec. 17. 19:00
 29/29 anonim ***** válasza:
De ilyen nem is fordult elő szerintem soha, hogy valakit egy baseball ütőért, vagy egy 30 centis konyhakésért, netalán egy kisbaltáért büntettek volna, vagy egyáltalán szóljanak valamit. Szóval innentől tárgytalan a dolog.
2015. dec. 17. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!