Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Önvédelmi eszköz vásárlása?

Xyrot kérdése:

Önvédelmi eszköz vásárlása?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben igen sokszor megjártam, hogy ok nélkül rám támadtak. Volt ahol csupán a fizikai agresszió volt a cél de volt ahol az értékes tárgyaim elkobzása..

Ezt szeretném elkerülni ha netán újra megtörténne!

A kérdésem az lenne mivel igencsak nem vagyok tisztában a törvényekkel, hogy szabad e vásároljak teleszkópos önvédelmi botot (Viperának is nevezik azt hiszem)?

Illetve ezt megtehetem interneten keresztül mondjuk másodkézből is legálisan?

Mivel Romániában élek főleg az itteni állás érdekel..kösznöm előre is a válaszokat!

Kellemes délutánt!

2015. aug. 18. 11:53
 1/7 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Ugyan a romániai törvényekkel nem vagyok tisztában, viszont sokkal jobban járnál egy gázsprével (már ha a törvények engedik) jóval kissebb rutin és tudás kell a használatához.
2015. aug. 18. 12:00
 2/7 A kérdező kommentje:

"Spray"-em van, csak sajnos egyszer sem adódott úgy az a bizonyos helyzet,hogy használni tudjam. (Zárt helyen történt például tömegközlekezdési eszközön vagy nagyobb társaságban ahol kárt tett volna másnak is)..

Minden esetre köszönöm a tanácsod! Aki még tud segíteni szívesen hallgatom..vagyis olvasom!

2015. aug. 18. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

Én sem ismerem a román törvényeket, de a vipera itthon illegális. Mondjuk attól függetlenül lehet venni, csak nem célszerű használni.

Sokkolóra nem gondoltál? Az is illegális, de azt legalább kis helyen is lehet használni. Nem tudom elképzelni, hogy mondjuk nekiállnál egy viperával hadonászni egy tömött buszon.

2015. aug. 18. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Pajtás, a szúrni-döfni-rabolni-nyakazni szerető réteg nem fogja összefosni magát egy viperától. Szépen kiszedik piciny kacsóidból, és azzal vernek agyon. Aki tud verekedni, annak nem kell teleszkópos ólmosbot, én is vettem már el vagy hármat gazdjától, aki nem tud, azzal se tud, mert izomból és akaratból kell forgatni. A békés polgárok többnyire nem azért vannak hátrányban a csibészekkel szemben, mert annyival gyengébbek vagy bénábbak, hanem mert nincsennek hozzászokva az ilyen szituációkhoz, nem mertnek ütni, tapasztalatlanok, gátlásosak. Ezért szoktam mondani, hogy békés polgárnak a fegyver sem ad biztonságot, úgysem tudja stesszes szituációban elővenni, és ha előveszi, elveszik tőle, és azzal lövik agyon.

Azt mondtad. van sprayd, de semmire se mentél vele, mert nem akartad/tudtad használni. Ha egy gázspray-t se mersz, tudsz, akarsz használni, minek neked vipera? Hüllőterráriumot akarasz berendezni?

Mondhatnám, hogy szerezz be gázpisztolyt, vagy sokkolót, vagy gumilövedékes fegyvert, de inkább azt javaslom, kerüld az ilyen szituációkat és nem hordj magadnál értéket.

2015. aug. 18. 13:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó! Teljes mértékben igazad van. Aki nem mer vissza ütni az viperával sőt mással sem mer..sőt veszélyes mivel ellene fordíthatják. Azt viszont rosszul értelmezted mivel nem, hogy nem mertem használni a sprayt hanem képtelenség volt mivel kárt okozott volna bennem és olyan emberekben is akik nem vettek részt az "akcióban" :)

Minden esetre köszönöm!

Kellemes napot!

2015. aug. 18. 17:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha abból indulsz ki, hogy úgyis elveszik és megvernek vele, akkor valóban nem érdemes semmit hordanod.

Ha hordasz valamit, akkor merd is használni.

A rövid, 16"-os vipera jó zárt helyen.

Romániában egyébént lehet gumigolyós pisztolyt venni, abban nem gondolkozol ?

2015. aug. 19. 10:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Képben vagy az ilyesmivel utolsó?

Lenne pár kérdésem! Ha segítenél kérlek írj privát üzenetet! Köszönöm!

2015. aug. 20. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!