Önvédelmi eszköz az autóban? Rendőr szól érte?
Több ismerősöm is tart az autójában "ezt azt" , az egyik srác egy kiszuperált kerítés lecet, van aki bézbólütőt, de volt aki gázsprayt tartott magánál. ennek van valami értelme? szól érte a rendőr hogy minek cipel valaki magával kerítés lecet, neagyisten gázsprayt?
Kerültetek már olyan helyzetbe a forgalomban hogy kellett volna ilyen eszköz?
Nem kerültem, mert:
1. nem kell hülyeséget csinálni,
2. nem kell kötekedni, parázsvitákba bele menni.
Itthon nem jellemző azért, hogy azonnal nyílik a pillangó a zsebben egy koccanás, baleset miatt. Nem Oroszország ez. :)
Szerintem aki készül a bajra, egy idő után bele is szalad.
Ki erősködik? Minek videó? Itt van ez: [link]
Idézet belőle:
Hagyományőrzésre szabad
A rendőrségi törvény szerint a rendőrök bűncselekmény elkövetőinek elfogása, előállítása, közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzése, megakadályozása érdekében járművet is átvizsgálhat, és ehhez konkrétabb indok nem is kell. A közbiztonságra különösen veszélyes eszközt tilos közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is –, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni. Ez nem vonatkozik a rendeltetésszerűen munkavégzési, sport, hagyományőrző tevékenység és a szokásos életvitel körében használt eszközökre, ám azokat is megfelelő módon – becsomagolva, szétszedve, vagy zárt tárolóeszközben kell szállítani.
Inkább tanulj meg ékezeteket használni...
Magyarazd mar el milyen hagyomanyt orzol egy natur baseballutovel, vagy "kiszuperalt" keritesleccel:) A rendor nem fogyatekos, attol hogy "de en bezbozmester vagyok", nem fog megenyhulni... Gondolom a kerdesben szereplo "maganal tartas" sem az eredeti csomagolast jelenti.
Tessék, kimásoltam neked néhány ékezetet, remélem ezzel motivállak a szavaim és a kérdés további kiforgatására:)
Jó, akkor ékezetek már félig meddig mennek, következzen a szövegértés: A hagyományőrzés nem a baseballütőre vonatkozott. Arra az idézem: "sport" szó tartozik:
Ez nem vonatkozik a rendeltetésszerűen munkavégzési, sport, hagyományőrző tevékenység és a szokásos életvitel körében használt eszközökre, ám azokat is megfelelő módon – becsomagolva, szétszedve, vagy zárt tárolóeszközben kell szállítani.
És a megfelelő módon becsomagolás sem az eredeti csomagolást jelenti... De ahogy 8-as is írta: "Elzárva, becsomagolva lehet ilyesmiket szállítani, mint balta, vívásra kard, stb, mert különben szól a rendőr, igen."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!