A pesti használat nagyon gyilkolja az autót? Igaz, hogy 1 Pesten kilométer 2 vidékinek felel meg kopásban?
He?? Ezt még sohasem hallottam.
Bár lehet némi alapja a dolognak, de csak a sok rövid út miatt gyilkot motorok, és a zsúfolt utak, parkolók miatt sérült karosszériák szintjén.
De hát Én csak egy vidéki vagyok, aki a szomszéd utcába nem megy autóval, és a Tesco parkolóban nem akar az ajtóban megállni.
A használótol is függ.
Tény, hogy ha valaki 5 éven keresztül nyomja ésszel autópályán, mondjuk ingázik Bp-Hamburg hetente, az kevesebbet árt a gépnek, mintha ugyanezt az időt Bp-en araszolgatva töltené. Annak ellenére, hogy előbbi autóban ezidő alatt a megtett kilométer többszöröse lehet a másikhoz képest.
Nagyon használatfüggő.
Vidéken hideg garázsból indulva 4 km-es utakon használtam télen, megette a 7.5-8 litert. Pesten a fűtött garázsból csak hosszabb utakra veszem elő, munkába BKV-val vagy motorral járok, és csúcsforgalomban abszolút nem megyek kocsival a városba, így 2 literrel kevesebbet eszik. Az én esetemben nagyon jót tett az autónak a Pestre költözés.
Olyat nyilván én se vennék, aminek az idős svájci orvos hölgy tulajdonosa a körúton égette a kuplungját minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!