Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra f x16xel hajtókar...

Azobecneb kérdése:

Opel astra f x16xel hajtókar csavar mehúzási nyomaték?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Opel astra f motorját generálozom de sehol nem találom a hajtókarokat a főtengelyhez rögzítő csavarok meghúzási nyomatékát. Bíztam benne, hogy (mint a hengerfejtömítésnél) rajta lesz a csapágyak dobozán de nem volt. Ha valaki csinált már ilyet és esetleg megtudja adni nagyon hálás lennék. Opel astra f 1996 1.6 benzin 16V motorkód x16xel. Válaszokat előre is köszönöm!

2015. nov. 19. 19:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az előző kis faaszkalap sem meg te sem láttál még belülről motort. Ő is csak annyit tudott írrni, hogy meg kel mikrozni. Azt akkor mi van ha megmérte a főtengelyt mikrometerrel? Meg hol hallottad, hogy ezredre illesztik a főtengelyt? 20 éve is megcsinálták fele eennyi csodaszerszám nélkül. Egyforma trollkodó dákóslukkolók vagytok. Írj neki privit az cumizd le.
2015. nov. 20. 20:33
 12/17 anonim ***** válasza:

Nagyon jól eltársalogtok, csak nem sok értelme van.

Múltkor pont volt a kezemben egy kis statisztika, hogy a szakik által érzésre húzott nyomatékok mennyit térnek el a kötőelem méretének függvényében a kívánt értéktől.

Az volt a végkövetkeztetés, hogy nagy a szóródás, érdemes szerszámot használni a meghúzáshoz, akármekkora az illető gyakorlata.

Innentől szerintem felesleges rajta rugózni, hogy tudsz-e kézzel megfelelő értéket húzni, mert ha minőségbiztosítási oldalról nézed, akkor hosszú távon nem nyerő megoldás.

Persze az is lehet, hogy bennem van a baj, mert a javításról átnyergeltem a gyártásra, onnantól meg bármit képes vagyok megmérni és kiszámolni, csak ne legyen reklamáció, mert az nagyon drága ilyen vagy olyan tekintetben.

2015. nov. 20. 21:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Te faxkalap mennyi műszaki rajzon van ott a neved, hogy tervezte: faxfej_lupi.

Én nevem pár rajzon már ott van és bírom mikor a munkás okosabb a mérnöknél. Ha oda mi 25Nm -t és +30fokot írunk annak oka van!

A másik, hogy nem csak az "íróasztal mögött" -ről ugatok neked, mert raktam már össze olyan motort amivel a ringen is mentek nem csak a sarki zöldségesig krumplit venni alapjáraton.

2015. nov. 21. 00:30
 14/17 anonim ***** válasza:
12: 100% ig igazad van csak az ilyen kis gyökerek nem értik meg akiknek van 4első és 4második meg vettek egy "drop forget" krovát a teszkóban.
2015. nov. 21. 00:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem vitáztam a nyomatékon, tanulj meg olvasni. Egyébként gépész vagyok, csak a tökösebb fajtából! Kimerem írni a nevem!
2015. nov. 21. 00:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Ja te vagy az aki ezredre illeszti a főtengelyt! Ne felejtsd el odaírni a neved. Megmikrózod és nem is szorul. A kérdező írta, hogy szorul az új kar ha meghúzza. Otthon szereli, leírtam, hogy hogyan csinálhatja meg, mikor megoldásnak írtad a mikorózást minden konkrétum nélkül, felhívva a figyelmemet fogyatékosságomra. Azért annyira ne légy büszke!
2015. nov. 21. 01:10
 17/17 anonim válasza:
az a baj, hogy sokan a nyomaték kulcsot sem tudják megfelelően használni... (tapasztalat )....nem, hogy még a +30 fokot.. egyébként nem értem a + 30 fokos dolgot. Személy szerint lehetőségem volt látni japán gyárban motort összeszerelni. Ott nem fokoltak semmit. Szakszerűen nyomatékra húzták és kész.
2017. ápr. 7. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!