A japán autók tényleg annyira jók, mint mondják?
Mazdákra, Toyotákra gondolok.
Dizájn terén a Mazda tényleg nagyon különleges.Már a régebbi autóik külleme is megelőzi a korukat.
Árban viszont nincsenek annyira elszállva.
Drágábbak, mint francia autók, meg, mint a Fordok, de olcsóbbak a Volkswageneknél.
Az alkatrészárak viszont nem túl kedvezőek a Mazdáknál.
Alkatrészárban nem olcsó ez igaz, de motorilag szinte minden japán gyártmány elég tartós és hosszú élethűek és ha megfelelően vannak karbantartva ami ugye az autó tulajdonoson múlik akkor nagyon ritkán kell szervizbe vinni és költeni rá ezt tapasztaltam.
Volt nekem Mazdám igaz régi volt nagyon kezdő autóként örököltem meg, igaz alkatrész az drága volt hozzá, bontásba se nagyon sikerült szerezni de némi ismeretséggel szépen kipofoztuk. Leginkább karosszéria bajai voltak amit ismerősöm könnyen tudott kezelni azon kívül motorilag első osztályú volt, nulla probléma szerelőt se nagyon látott, kisebb elektromos nyúgöm volt már velük de azon kívül semmi extra.
A Suzuki az igaz papírautó de megfizethető, nagyon jó annak ellenére hogy sokan szidják. Én sem vagyok oda a Suzukiét de elismerem hogy baj nem sok van velük, alkatrész meg rogyásig van hozzá. Jelenleg Isuzu motoros G astrám van ami igaz csak motorja Japán de ahhoz is megfizethető az alkatrész és amiket olvastam, meg hallottam róla nagyon jók és tartósak, igaz hogy az Opel főleg az Astra szeret nagyon rohadni főleg a kasznija de a motorja az bírni fogja még akkor is ha már csak egy kupac rozsda lesz az autó.
Tényleg. Japán benzimotorok már nagyon régóta a többiek fölött vannak (ami ugye ezért is vicces,mert anno még nagyon régen a németektől lopták az összes konstrukciót) Manapság már dízeleket is gyártanak japánok és nem is rosszakat. És az egy dolog,hogy jók a motork , de egy olyan elektronikával , szabályozással vannak megtámogatva,hogy működnek is, és nem kell banális,nevetséges hibák miatt tízezreket hagyni a szervízben.
3:20-tól
https://www.youtube.com/watch?v=C_hqVkix6Xo
900 Le-s 2l-es , japán benzinmotor. Németéknél ehhez általában kell azért alaphangon egy V8 vagy V12 egy 5-6 ezer cm^3-el, és lehet még akkor se mernének így mellé állni.. :DDD
Annyira nem kell hanyatt esni tőle azért.
A jobbak ott vannak az élvonalban a németekkel együtt. A kettő között jóformán a személyes szimpátia dönt csak
"ami ugye ezért is vicces,mert anno még nagyon régen a németektől lopták az összes konstrukciót"
Erre kérnék bizonyítékot, mert elég erősen bullshit szaga van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!