Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mondják, hogy jobb...

Miért mondják, hogy jobb bármelyik négyütemű japán, mint egy MZ? Igaz egyáltalán szerintetek? Egy MZ-vel vakmerőség lemenni Velencébe meg vissza, míg egy Suzukival nem az?

Figyelt kérdés

2014. szept. 24. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Azért az mz, bár van újabb is, de szerintem te a régi mz-re gondolsz, azok már nem fiatal motorok. Épp azt a korukat élik amikor gy jobb állapotban lévő mz is bármikor meghibásodhat az út szélén. És igen nagyon is vakmerőség lenne:D Bár kiváncsi lennék hogy pontosan melyik mz-re gondolsz.
2014. szept. 24. 20:41
 2/6 A kérdező kommentje:
TS vagy ETZ. Miért rosszabbak, megbízhatatlanabbak, mint egy japán 4T, amiben van 60000 km?
2014. szept. 24. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor jól sejtettem hogy melyikre gondolsz. Nos azért, mert nagyon régiek már. Bármikor bármi baja lehet. 100 ilyen motorból 90-et hetente kell bütykölgetni. Ugyan ide tartozik a simson, babetta, jawa, stb. a km-t meg sose nézd. Állapotot nézünk nem km-t. Az meg hogy sok benne a km, néha még jobb is, mert legalább használva van. Egy motornak/autónak az tesz jót, ha használják. És nem pedig azt hogy hetente 1x 2x elmennek vele a boltba meg vissza.
2014. szept. 24. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Én az MZt nem hasonlítanám a mostani japán gépekhez, de még az újabb Muz-k sem voltak egy szinten velük, a mostaniakkal meg végképp nem.

Olyan, hogy jobb vagy rosszabb nem nagyon releváns, mert nem egy kategória pl egy ezres GSXR vs Mz. Felesleges hasonlítgatni, de technikában messze felülmúlja egy japán gép. Egyébként a 2. VH után a japán motorgyártás meglódult. Igen,kezdetben koppintottak.

Tudod mi volt a 70-es évek végén amikor a japán gépek megjelentek az európai piacon? Sokk! Mivel felszereltségben és techikában lazán felülmúlták az európai és USA gépeket. Azt kell, hogy mondjam a japán dominancia egészen a közelmúltig ( 90-es évek közepe, vége ) meg volt.

Namármost ha mondjuk választanom kellene egy MZ és mondjuk egy újabb V-Strom közül túrázásra akkor számomra nem lenne kérdés. ( Szeritnem másnak se ).

Az Mz egy jó gép, jó vele motorozni, de ne hasonlítsd a mai technikához.

2014. szept. 24. 22:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem van egy etz motorom. Bokkját teljesen felújítottam. Megbízható. Én egyenlőre csak a gyújtás miatt félek. Mert az nincs 100%-osan rendben.
2014. szept. 25. 05:37
 6/6 allllli ***** válasza:
Na pontosan ez az! Egy Mz-n soha nem lesz minden tökéletesen rendben! Ha te magad cseréled ki a csapágyakat, vizsgálod meg a főtengelyt, rakod össze szakszerűen, állítod be a gyújtást, akkor sem. Hiába veszel "jobb minőségű" alkatrészeket, bármi megadhatja magát. Koránál fogva a blokktól egészen a gyújtásig. Még ha hazai gyártótól elektronikus hall jeladós gyújtást is veszel rá, az is bármikor meghibásodhat, hisz, azt is valaki készítette. Lehet h nem kompatibilis a trafóddal stb... Tény, hogy két éven keresztül szinte minden nap ETZ 150-el jártam naponta 25-30-40 km-t és nem sokszor fordult elő hiba. De előfordult sajnos, akármennyire is odafigyeltem a részletekre és minden méregfogát kihúztam. Azóta van egy 1978-as! Honda Cb 400 N-em, jóval fejlettebb, masszívabb technika. Nem mondom, hogy ez nem romlana el, mert azért öreg motor ez is, de ég és föld az MZ-hez képest, pedig azt is szerettem. Egyébként meg szerintem a kérdező nem feltétlenül az ezredforduló utáni japán ezresekre gondolt az összehasonlításnál. Hanem pl. GSX 250E, CB125/250 stb.
2014. okt. 7. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!