Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lefagyhat a kézifék?

Lefagyhat a kézifék?

Figyelt kérdés
Van,ahol azt olvasom,hogy télen befagyhat a kézifék,van ahol azt,hogy nem,valahol azt,hogy az újabb autóknál már úgy van kialakítva,hogy nem fagyhat be. Most akkor a 2003-as Mondeomnak a kéziféke befagyhat,és elég a sebességben hagyás,vagy nyugodtan behúzhatom,nem fog befagyni?
2015. nov. 2. 12:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom mi akkora mánia ebben a kézifékben,hogy mindenkinek az az első mikor megáll,hogy agyig húzza!!!Simán elég ha sebességbe teszed a kocsit......max ha valami meredek emelkedőn állok meg akkor használom a kézi...bár még akkor sem,hanem fogom azt kiékelem egy kővel vagy akármivel az egyik kereket,vagy a patkának kormányzott kerékkel állok meg!Egyébként meg befagyhat a kézifék!
2015. nov. 2. 12:44
 2/19 anonim ***** válasza:
Elvileg befagyhat ha pára, víz jut közé, de nem tartom valószínűnek hogy bekovetkezhet, ahogy leallitod az autót, a motorter még sokáig meleg, több órán keszesztul, ezáltal nem fagyhat be, én ilyen -15-20 foknál tudnám elkepzelni, hogy ez megtortenhet.
2015. nov. 2. 12:47
 3/19 anonim ***** válasza:
20%
Igaza van az elsőnek, az a legegyszerubb ha sebessegbe hagyod.
2015. nov. 2. 12:48
 4/19 anonim ***** válasza:
78%
Használjad a kézi féket és akkor nem lesz vele gond. Ha hosszabb időre kell latyakos-fagyos időben letenni az autót akkor ne húzd be a kéziféket, hanem ékeld ki a kereket, vagy engedd neki a szegélynek a kereket.
2015. nov. 2. 13:01
 5/19 anonim ***** válasza:

napeda, áruld már el, mi mi köze a kéziféknek a motortérhez!

szerintem semmi, az egyik elöl van, a másik meg a kocsi alatt, középtájon kezdődik (kézifékkarnál) és a hátsó hídig tart.

Amúgy a pontos neve rögzítőfék, és arra találták ki hogy rögzítse az autót. A váltót és a féltengelycsuklót viszont nem.

2015. nov. 2. 13:01
 6/19 A kérdező kommentje:
Már bocs első,de az is hülyeség,hogy ne használjuk soha a kéziféket. "Nem működik a kézifékem,pedig nem is használom!",hát persze ß@szky,mivel be van rohadva a fenébe...
2015. nov. 2. 13:03
 7/19 acelsziv ***** válasza:
igen, lefagyhat. Én találkoztam már ilyesmivel. De akkor az autó hetekig állt télen az utcán.
2015. nov. 2. 13:11
 8/19 anonim ***** válasza:
46%
Én nem mondtam hogy sose hasznald a kézit....csak egyfolytában feleslegesen cibálni nem látom értelmét......bár úgy látom neked a kézi a fétised,mert amelyik válaszban nem az van hogy húzd be és használjad az mind nullára van pontozva....
2015. nov. 2. 13:29
 9/19 anonim ***** válasza:
nekem egy éjszaka alatt befagyott.
2015. nov. 2. 13:37
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
Messze van tudom,de szerintem áramlik minimális hő arra is, utasterbe befutesz az is egész sokáig meleg marad, minimális szinten talán még az is ér valamint, de egy éjszaka alatt biztos hogy nem fagy be, maximum ha Szibériában parkolsz.
2015. nov. 2. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!