Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltós autóban, ha...

Automata váltós autóban, ha nyomod a gázpedált, akkor kisebbeket kell nyomni, mint a manuálisnál?

Figyelt kérdés

2015. okt. 28. 19:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Hany eves vagy? Van mar jogsig? Mert akkor hivj fel egy autokolcsonzot es kerdezd meg van-e automata valtos kocsijuk. Ha van, bereld ki egy napra es hasznald. Ha van ismeros akinek van automata azt is megkerheted, hogy hadd vezesd, meglatod vilagos lesz minden.

Az automata valtos autonal az a jo hogy nyomod a gazt es az auto tudja mikor kell valtania. Pl. stop tablas keresztezodes, mindenki araszol elore, majd kicsi fek, majd araszol elore, majd kicsi fek

Te mesz a sorban az automataval es pici gazt nyomsz, majd elveszed a gazt kicsi fek es megint kicsi gaz, ilyenkor a kocsi valoszinu 1esben marad, mert alacsony a fordulatszam.

Lampas keresztezodesnel zoldnel elindulasnal nyomod a gazt szepen fokozatosan egyre erosebben es az auto gyorsul, az automatika valtogatja fel a fokozatokat, es latod, hgoy mar mesz 40el, visszaveszed a gazt, nem teljesen, csak annyira, hogy beallj 40re, addigra kabe felvaltott a kocsi mondjuk 4be, es 4ben is marad, ha a gazon nem valtoztatsz.

De kiugrik egy nyuszi, te nyomsz egy feket, az automata le is valt 3ba vagy 2be. Ha teljesen megallsz mig a nyuszi ater, akkor visszavalt 1be. Majd ujra elindulsz.

De! Mesz a 40es tempoval es latod hogy ujabb lampas keresztezodes jon es latod a gyalogosnal hogy szamol vissza es tudod, hogy ha nyomod neki akkor meg atersz a zoldon. Lenyomod a gazpedalt tovig. Ilyenkor a 40el cirkalo auto a 4ik sebessegbol visszavalt 2be, a motor felporog es elkezd nagyon gyorsulni a kocsi te meg atersz a zoldnel, visszaveszel a gazbol, a kocsi felvalt 4be es cirkalsz tovabb 40el. (vagy felvalt 5be, vagy ahany fokozat van neki.) Erted?

Te nem csinalsz semmit, csak jatszol a gazzal. Hol erosebben hol gyengedebben nyomod. Neha fek.

az automata okos, es megtanulja a vezetesi stilusodat. nekem es a paromnak 2 teljesen egyforma kocsink van, egy ev kulonbseg van koztuk. Mindketto automata. En nagymamasabban vezetek, az en autom azt tanulta meg es "lomhan" valt. O sokkal dinamikusabban nyomja neki, az o valtoja sokkal kesobb valt mert tovabb porgeti a motort, hogy jobban gyorsuljon mert a kocsi megtanulta hogy o megy mint a bolond.

Leirom mire gondolok a "tanulassal" kapcsolatban.

Megyek autopalyan 100al 5ikben, es kijon elem a teherauto, lefekezek, a kocsi visszavalt pl. 3ba es mikor nyomom ujra a gazt, szepen lassan elkezd gyorsulni es ahogy adsz neki gazt felvalt 4be aztan 5be. Ez 'lassu' gyorsulast eredmenyez.

Ehhez kepest a parom megy 100al, kijon a kamion, o lefekez, a kocsi visszavalt 3ba es ott is hagyja, mert tudja, hogy ezutan a parom altalaban mindig nagy gazfroccsot nyom es 3ban nyom egy nagy gazt es a kocsi sokkal jobban gyorsul, mint az enyem 4ikben. Es mikor mar eleg gyorsan megy felvalt 4be majd 5 be. Ez 'gyors' gyorsulast eredmenyez.

Masodpercekrol beszelunk. Az o kocsija pl. 2 masodpercig marad 3asban, es sokkal gyorsabban tud elindulni, mint az enyem, ami 3asbol rogton felvalt 4be es lassabban gyorsul. Erted?

2015. okt. 29. 17:17
 12/15 A kérdező kommentje:
óóóóó! köszönöm szépen a válaszokat :) )))))
2015. okt. 29. 17:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Ez a komment annak szól, aki a leghosszabb választ írta. Ne haragudj, nem tudom a nevedet :) Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon hasznos volt számomra :) Itt az asztal alatt képzeletben pedálozgattam, "kipróbáltam" ezt a gázpedállal aló játszogatást :) Köszönöm még egyszer :)
2015. okt. 29. 17:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. A gázpedál ugyanúgy működik kézi váltó és automata váltó esetében is; semmi különbség nincs e tekintetben. = kicsit nyomod kicsit megy, nagyon nyomod, nagyon megy.
2015. okt. 29. 20:32
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem is kell érteni, én már értem ezt az egészet. Egy felhasználó leírta,méghozzá nagyon jól:

az automata okos, es megtanulja a vezetesi stilusodat. nekem es a paromnak 2 teljesen egyforma kocsink van, egy ev kulonbseg van koztuk. Mindketto automata. En nagymamasabban vezetek, az en autom azt tanulta meg es "lomhan" valt. O sokkal dinamikusabban nyomja neki, az o valtoja sokkal kesobb valt mert tovabb porgeti a motort, hogy jobban gyorsuljon mert a kocsi megtanulta hogy o megy mint a bolond.

Leirom mire gondolok a "tanulassal" kapcsolatban.

Megyek autopalyan 100al 5ikben, es kijon elem a teherauto, lefekezek, a kocsi visszavalt pl. 3ba es mikor nyomom ujra a gazt, szepen lassan elkezd gyorsulni es ahogy adsz neki gazt felvalt 4be aztan 5be. Ez 'lassu' gyorsulast eredmenyez.

Ehhez kepest a parom megy 100al, kijon a kamion, o lefekez, a kocsi visszavalt 3ba es ott is hagyja, mert tudja, hogy ezutan a parom altalaban mindig nagy gazfroccsot nyom es 3ban nyom egy nagy gazt es a kocsi sokkal jobban gyorsul, mint az enyem 4ikben. Es mikor mar eleg gyorsan megy felvalt 4be majd 5 be. Ez 'gyors' gyorsulast eredmenyez.

2015. okt. 30. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!