Megtehetem e, hogy kisebbeket korrepetálok?
Figyelt kérdés
Igazából támadt egy ötletem és nem tudom, hogy nekem megengedett e. Gimnáziumba járok és nyárra (leginkább) szívesen vállalnék diákmunkát. Belegondoltam, milyen jó lenne mondjuk egy általános iskolásnak segíteni bizonyos tantárgyakból. Egyetemisták szoktak ilyet csinálni, de nekem lehetne vagy megfelelő végzettség/vizsga szükséges hozzá?2015. ápr. 1. 20:28
1/5 anonim válasza:
Nem kell hozzá végzettség, csak az, hogy a szülő megbízzon benned. Sokat azért nem lehet ezzel keresni, mert inkább tanárokat vagy egyetemistákat bíznak meg ilyesmivel.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen azt gondoltam, hogy nem sokan keresnek képzettség nélüli segítséget, csak ezt szívesen csinálnám és hasznosan tölteném el legalább az időmet.
2015. ápr. 1. 20:36
3/5 anonim válasza:
Ez teljesen jó dolog ha csinálod. Ha pénzt nem kérsz érte, akkor senki sem szólhat.
Ha jól csinálod, akkor foglalkozásonként 1-2 ezer forintot is simán elkérhetsz érte, ilyet csinált egy osztálytársam is még gimiben. (Viszont így, még adózni is megpróbálhatsz, ha szereted a tömény bürokráciát, bár az adózást már nem vállalta az osztálytársam… De egy kis zsebpénzt keresett.)
Amúgy én a karitatívkodás híve vagyok.
4/5 anonim válasza:
persze, de neked azért nem fognak annyit fizetni, mint egy végzettséggel rendelkező felnőttnek
és nehéz olyat találni, akinek szüksége van korrepetálásra és a szülő téged bíz meg
ha van ilyen ismerős, akkor persze minden más
vagy ha valahonnan találsz, ez a legnehezebb része
(én is csináltam ilyet)
5/5 anonim válasza:
Emberbaráti szeretetből? Hogyne. Csak azt vedd figyelembe, hogy nem véletlenül szívatják a leendő tanárokat az egyetemen évekig módszertannal, tanítani piszkosul nehéz, bármennyire is egyszerűnek tűnik- és ez általános iskolások tekintetében hatványozottan igaz. Rengeteget kellene rákészülnöd erre, arról nem is beszélve, amit előttem írtak, hogy a szülők nem szívesen fizetnek egy gimnazistát teljesen ismeretlenül ilyen munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!