Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik évben történt az a...

Melyik évben történt az a váltás, amikor az utakról eltűntek a kör alakú lámpás kocsik, és jöttek a mostaniak?

Figyelt kérdés
Tudom, kicsit gyenge a fogalmazásom, ezért képekbe megmutatom hogy mire gondoltam: [link] tudom ez pont nem kör lámpás, de erre a típusra gondoltam, a 90-es években még jócskán ilyenek jártak az utak, míg a 2000-es évek legelejétől már jöttek az ilyenek: [link] mikor volt ez a hirtelen váltás?
2015. okt. 28. 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Eltuntek? Hupaaasztmeek akkor a parkolobol eltunt az en autom is.
2015. okt. 28. 19:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Idétlen egy kérdés, már megbocsáss... Miért gondolod hogy egyik évről a másikra tűntek el a kör alakú lámpás autók?

Egyébként 95-ben jött ki a gyárból az utolsó E34-es 5-ös BMW. Ezután már nem volt különálló kör lámpás BMW sem.

2015. okt. 28. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Mercinek 2008ig kör lámpája volt
2015. okt. 28. 20:26
 4/8 A kérdező kommentje:
1-es: az eltűntet képletesen értem, arra gondoltam hogy megfogyatkoztak...
2015. okt. 28. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Az meg no comment,hogy magyarázol itt a körlámpáról azt belinkelsz példának egy hót kocka,vonalzóval rajzolt Zil-t......szóval nem is az,hogy a fogalmazásod gyenge,hanem ez az egész kérdés úgy baromság ahogy van........
2015. okt. 28. 21:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Oké, értem a kérdést. Nagyon változó, úgy a 90-es évek közepére azért már eltűntek a kerek lámpák, például a VW Golfnál mikor jött a 3-ik generáció, megszűnt a kerek lámpa, vagyis a 90-es évek legelején. Vagy a BMW-nél például az E34-t 95-ig gyártották, ez volt az utolsó kereklámpás (viszont a 2003-ig gyártott E39 is kereklámpás volt, viszont egy búrába volt építve, ezért nem látszik, nem nevezhető klasszikus kereklámpásnak). Nade mint említették, a Merci az E klasséval megtartotta a hagyományt egészen 2009-ig, ugye a jól ismert tojáslámpás, vagy pápaszemes Mercikről van szó. Szóval nem hirtelen váltás volt itt, hanem több mint 20 évig tartott, míg mindenki átállt. Persze a Mini az most is kereklámpás.
2015. okt. 28. 22:36
 7/8 A kérdező kommentje:
6-os, köszönöm végre valaki aki megértette a kérdést :D csak mert egy csomó filmben láttam (pl. az 1996-os Függetlenség Napjában) hogy még nagyon hasonló autók járták az utakat mint a 70-es években, de én pontban 2000-ben születtem és kb 2005 óta figyelem ezt meg onnantól kezdve nagyon mostaniasra emlékszem, érted......
2015. okt. 28. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:
vannak az autók formatervezésében is divatirányzatok. és persze a gyártástechnológia is folyamatosan fejlődik. a nyolcvanas,kilencvenes években még nem állt rendelkezésre a technológia ahhoz, hogy a mai elmosódott amőba formájú lámpatesteket előállítsák. akkor még a lámpabúra üveg volt,és örök életű. a maiak műanyagok, és 10 évesen teljesen bemattulnak.
2015. okt. 29. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!