Akkor égetem a kuplungot ha gázt adok neki és engedem a kuplungot? Többi lent.
Pl.
3.-ban megyek. Gyorsítok majd teszem 4.-be úgy hogy még nem engedtem fel teljesen a kuplungot, de már kis mértékben nyomom a gázt és csúsztatva engedem a kuplungot. Jobb lenne úgy váltani, hogy először felengedem és utána nyomom a gázt? Pontosan mikor égetem a kuplungot? Ha megtartom egy ponton és nyomom rá a gázt?
A kuplung számára az a legjobb ha minél kevesebbet csúszik. de ha egy minimális gázt is adsz a váltásoknál, mielőtt fölengeded a kuplungoz, akkor szebben, egyenletesebben haladsz. Ennyitől semmi baja nem lesz.
Az égetés az, ha huzamosabb idejig a fogásponton, vagy az fölött tartod meg a pedált, és nem engeded fel teljesen.
Kérdező, ahogy a leírásban írtad a módszert, az nem kuplungégetés, hanem úgy kell használni. Persze a kuplung mindig fog kopni, mert fogyó alkatrész gyakorlatilag, de ettől nem fog hamarabb tönkremenni. Ha csak azután adsz gázt, miután felengeded a kuplungot, abból jó nagy bólogatás (az ártalmas az autónak is), és forgalomfeltartás lesz belőle.
A hagyományos értelemben vett kuplungégetés, az az, mikor álló helyzetől indulsz, jó nagy gáz, és a kuplungot meg tartod a fogáspontig hosszú másodperceken keresztül, na ez a kuplungégetés.
Kedves utolsó:
annyi gázt adok neki, hogy ne ugorjon meg de azért ne lomhán induljon meg.
Gázt adok és engedem a kuplungot (kb. 2 másodperc) finoman egyenletesen, tartás nélkül. Tehát nem tartom meg sehol, teljesen felengedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!