Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen téli gumit érdemes venni?

Milyen téli gumit érdemes venni?

Figyelt kérdés
Másik dolog nincs acélfelnim csak aluminium mennyire gond ez télen?
2015. okt. 19. 14:46
 1/9 Tomcatters ***** válasza:
Nekem is alufelnin van a téli gumi is .. jo pár éve :) eddig nekem semmi gondot nem okozott... :) yokohama w.drive v902 van abbol a 16"-17" kb 35/db szerintem jo , de lattam marcitt sokan ajanlottak a barum teli gumikat amik allitasuk szerint ar ertek aranyban a leg jobbak .. en nem ismerem nem volt olyanom , de biztos jo ha annyian szeretik
2015. okt. 19. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Semmi gond nem lesz vele. Nekem évek óta, télen-nyáron téli gumi van fent alufelnin.
2015. okt. 19. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Michelin, Continental... ezekkel szerintem nem nyúlsz mellé.
2015. okt. 19. 16:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Az lehet, de a téli gumi nyáron elég hamar elkopik. Nem túl takarékos a dolog.

2015. okt. 19. 17:41
 5/9 A kérdező kommentje:
most valami uniroyal nyári gumik vannak a kocsin
2015. okt. 19. 17:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Amennyiben Magyarországon laksz akkor igazából semmilyet.Válassz valami nevesebb 4 évszakost.Ide bőven elég.
2015. okt. 19. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát én 2013 március 14-én az autópályán (M6 Budapest-Pécs) nem így gondoltam...
2015. okt. 20. 07:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Valószínű nem csak te,többen is voltak akik így gondolták ott.

Mondjuk összehasonlítási alapnak picit sántít,hogy egy 30 évente 1X előforduló extrém helyzettel pédálózunk.Olyan időjárási körülmények között(hóátfúvás,méteres hófalak...)max egy T-72 harckocsival van esélyed.Én az elmúlt 3 évre visszatekintve 1 kezemen megtudom számolni hányszor vezettem havas úton.

2015. okt. 20. 08:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Méteres hófalak??? Ott semmi ilyesmi nem volt. Nem az M7-est írtam.

Az M6-oson csak behavazott pálya és nagyon alacsony látótávolság volt a hófúvás miatt.

Szekszárd után kb 20cm-es szűz hó, néhol 30-40cm-es hónyelvekkel. De ott már szinte egyedül autóztam. Szekszárdig viszont sorra voltak a leállósávban az összetört nyári gumis autók. Akik meg nem csúsztak össze, azok a külső sávban 30-40-nel cammogtak. Míg akiknek jó téli gumijuk volt, teljesen biztonságosan haladtak 70-90-nel a belső sávban. Már ott, a sok nyári gumis nem okozott dugót.

Akkor ezek szerint elég ritkán autózol télen. Én a munkám miatt rendszeresen ingázok Pécs és Budapest között. Eddig minden évben több alkalommal is volt, hogy hasonlóan behavazott volt az autópálya. És ez az apálya, abba bele se merek gondolni hogy mi lehet az egyéb főutakon. Ónos eső is előfordult párszor. Jó lenne, ha ez 30 évente egyszer fordulna elő, de sajnos nem így van.

2015. okt. 21. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!