Szerintetek érdemes ilyenkor téligumira cserélni?
Tudom,hogy a "szabál úgy szól,hogy akkor kell téligumira válltani,amikor a anpi átlaghőmérséklet megközelítőleg 7 fok,csak tegnap defektet kaptam és agumis az mondta,hogy agumik öregek le kell őket cserélni.
Elméletileg még szerdán napközben is 26 fokot mondanak,sőt megnéztem a 30 napos előrejelzést,és jövő hét után is lesznek még 20 fok fölötti nappali hőmérsékletek.
Szerintetek vegyem meg mind a két szettet most,vagy most vegyek téligumit és tavasszal nyárigumit?
Biztos, hogy nem éri meg felrakni a télit most. Én két opció közül választanék. Ha javítható a defektes kerék akkor visszarakatnám azt még két hónapra, ha nem, és teljes értékű a pótkereked, akkor felraknám azt.
Bár nyilván ha megteheted vedd meg most a 4 új nyári gumit és tedd fel, amikor indokolt lesz akkor pedig a télit
Valószínű, azok a gumik nem pár nap alatt öregedtek el, eddig is látnod kellett volna az állapotukat.
Esetrleg semmit sem láttál, és egy defekt ahhoz, hogy elgondolkodj a teljes garnitúra vásárlásán?
Vagy számodra azonos kaliberű a kérdés, hogy 1 defektet megcsináltatsz, vagy egy új garnitúrát veszel?
És tényleg, nem tudod kihúzni novemberig egy pótkerékkel?
Bocsánat a második sor zavaros.
Helyesen: "esetleg semmit sem láttál, és egy defekt kellett ahhoz..."
Én sohasem teszek fel nyári gumit. Kis számtan után bárki beláthatja, hogy miért nem.
Megyek havi 800-1000 km-t. Ilyen intenzitású használat mellett az egy garnitúra téli gumi nagyjából 10-15 évig kiszolgálna. Ha váltogatom, megduplázódik, és 20-30 évig használhatnék egy gumit, ami viszont 6-8 év alatt elöregszik, és illik lecserélni. Való igaz, hogy téli gumit használva nyáron 8-10%-kal nő a fogyasztás. De az még mindig nem takarja be a 6-8 évente kidobott alig használt gumik árát. (A felszerelésről, centírozásról nem is beszélve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!