Total Classic 10w-40-es olajat mikor érdemes cserélni egy Simson S51-ben?
elméletben 3 év vagy 10.000 kilométer, de azóta sokat javultak az olajok minősége.
Total Classic milyen minőségű?
Azt mondod hogy kétüteműbe nem kell olaj?
Gondolom a váltóba teszi nem? Vagy oda nem kell olaj?
Jobb ha évente ránézel mert ha be tud folyni a víz (például mosásnál, esőnél)a kuplung karnál, akkor felhabosodik az olaj. Nem olyan nagy költség a 4 deci.
a kérdező 10w40-es olajat írt, ami motorolaj és nem váltóolaj. Nem így van?
Váltóba 75W90-es vagy 75W80-as olajat tesznek a motorosok, én is ezt használom a váltóhoz szintén kétütemű motorhoz. A Total-nak van a Transmision olaja ami 75W80-as GL4-es olaj, 1700-1800 ft körül van egy liter, de van 75W90-es is, ha nem lenne elég a GL4-es olaj. Én személyszerint az Aprilia-ba 75W90-es Castrol Syntrax Longlife olajat használok (3520 ft/ liter), de az Aprilia váltója precizebb dolog mint a simson-é, ezért kell bele a drágább. Simson esetében nem tudom hogy milyen időközönként kell cserélni, én az Aprilia-n minden tavasszal lecserélem.
Akkor minden Simsonos figyelmébe ajánlom a következő 10W40-es hajtóműolajat:
Ettől nem ragad össze és nem is csúszik a kuplung, sem hidegen sem melegen.
Nem tudom miből következtettél arra hogy a 10W40-es olaj csak motorolaj lehet. Ez csupán az olaj viszkozitását jelöli és nem annak felhasználási helyét.
Egy kis olvasni való:
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!