Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli-nyári gumi cseréje. Nem...

Téli-nyári gumi cseréje. Nem az autómban élek, tehát évi 5-6 ezer km-t megyek vele. Érdemes-e cserélgetni a téli-nyári gumikat? Kicsit matekoztam, és kb 8 évet simán birnának így.2-3 év után viszont egy jó gumi is kuka. Milegyen?

Figyelt kérdés
2015. máj. 20. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:

azért egy jó gumi kibír 5-6-7 évet

Nekünk van egy szett 4 évszakos gumi(amit nyárinak használunk, gyárilag ez volt az autón), és van egy szett téli gumink.

Mikor még nem volt téli gumink, és 4 évszakossal elkapott egy hóvihar (előtte +1-2fok, esett pár centi hó, és meg is maradt kb fél óráig). Ezalatt a fél óra alatt csúszkált az autó mint a fene. Elindulni, megállni alig tudtunk(volt kellő rutin). Másnap rendeltem 4 téligumit, amivel ég és föld az autózás hóban.

175/65 R14 es gumit vettünk rá 14.000ft/db áron, szóval alsóközép kategóriát lőttük be.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy vagy veszel 4db 4 évszakosat, de akkor havas úton szenvedni fogsz, vagy veszel 4-4 db nyári/téli gumit.

2015. máj. 20. 15:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Konkrétan arra gondoltam,hogy nem veszem le nyárra sem a télit,mert rám öregszik.

inkább veszek 2 év múlva másikat.

2015. máj. 20. 15:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Inkább 4 évszakosat vegyél. Bár ha tescóban veszed a télit az már eleve olyan mint egy 4 évszakos és nem is drága, és bónuszként nem fog nyáron tönkremenni mint a drágább télik.
2015. máj. 20. 15:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Ottvettem a télit! :-) 9 ezer ft/darab,nem futózott,úgy ment hóban mint az álom.

Viszont hiába vigyázok rá télen nyáron,2 év múlva lesz egy kikeményedett szar belőle.

Szerintem inkább kopjon el. Nemde?:-)

2015. máj. 20. 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:
2015. máj. 20. 17:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor most kapaszkodj! Az én teszkós télijeim 10 illetve 11 télen vannak túl és most tartanak ott hogy már télen nem lesz elég a 4-5 mm mintamélység... Nem, nem szabad ilyen nemtörődömnek és könnyelműnek lenni mint én, 5-6 év után le kell cserélni a gumit!
2015. máj. 20. 20:18
 7/7 Kbalazs1993 ***** válasza:
a téligumi szerkezete teljesen más, mint a nyárié, ezért biztonsági okokból egyáltalán nem javasolt nyáron használni. emellett a forró aszfalton nagy valószínűséggel tönkre is megy, és sosem fog már ideális tapadási viszonyokat produkálni.
2015. máj. 21. 02:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!