Téli-nyári gumi cseréje. Nem az autómban élek, tehát évi 5-6 ezer km-t megyek vele. Érdemes-e cserélgetni a téli-nyári gumikat? Kicsit matekoztam, és kb 8 évet simán birnának így.2-3 év után viszont egy jó gumi is kuka. Milegyen?
azért egy jó gumi kibír 5-6-7 évet
Nekünk van egy szett 4 évszakos gumi(amit nyárinak használunk, gyárilag ez volt az autón), és van egy szett téli gumink.
Mikor még nem volt téli gumink, és 4 évszakossal elkapott egy hóvihar (előtte +1-2fok, esett pár centi hó, és meg is maradt kb fél óráig). Ezalatt a fél óra alatt csúszkált az autó mint a fene. Elindulni, megállni alig tudtunk(volt kellő rutin). Másnap rendeltem 4 téligumit, amivel ég és föld az autózás hóban.
175/65 R14 es gumit vettünk rá 14.000ft/db áron, szóval alsóközép kategóriát lőttük be.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy vagy veszel 4db 4 évszakosat, de akkor havas úton szenvedni fogsz, vagy veszel 4-4 db nyári/téli gumit.
Konkrétan arra gondoltam,hogy nem veszem le nyárra sem a télit,mert rám öregszik.
inkább veszek 2 év múlva másikat.
Ottvettem a télit! :-) 9 ezer ft/darab,nem futózott,úgy ment hóban mint az álom.
Viszont hiába vigyázok rá télen nyáron,2 év múlva lesz egy kikeményedett szar belőle.
Szerintem inkább kopjon el. Nemde?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!