Ha a téli gumi jobban csúszik mint a nyári akkor kuka?
Nemrég cseréltem le a nyári gumikat télire ,de azt vettem észre ,hogy a nyári gumi ebbe a ködös párás kicsit nedves időbe jobban tapadt mint most a téli , amikor a nyári gumi volt a kocsin fékeztem egy nagyobbat akkor semmi baj nem volt megállt rendesen , most télivel ugyan úgy fékeztem és már csúszik is , mitől lehet ez ? nyári gumim (kormoran gamma B2 ) 2010es 195/50R15 ,téli gumim 2007es Matador 165/70R13
Akkor ezek szerint igaz az ,hogy 1 garnitúra gumi kb 5 év és kuka ?
válaszokat/tapasztalatokat előre is köszönöm !!!!
Igen, nagyjából az 5 év helytálló - de számít sokminden, pl. a tárolás. Hiába nem volt autón a gumi, ha mondjuk 3 évig egy kirakatban sütötte a nap, akkor az rossz lesz.
Egy ismerősöm ilyen túltárolt, napsütötte gumit rakott fel a motorjára (kisebb teljesítményű, régi gép), azt mondta olyan mintha korcsolyázna. Pedig a nem volt felszerelve, a mintázat érintetlen volt, nem voltak rajta repedések. És nem is thaiföldi gyártmány volt, hanem európai.
Légyszíves írd meg a kedvemért, hogy milyen autó az amihez van gyári 15 és 13 colos felni is, illetve mi a pontos típusa a Matador guminak?
(Tavaly télen 4 évszakos gumival jártunk, azzal csak akkor volt gond menni ha latyak vagy hó volt az úton.)
94es R19 nem hiszem ,hogy volt gyárilag 15össel szerelve :)
Matador guminak meg most nem tudom a típusát ,de holnap megnézem neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!