Volkswagen Passat, Audi A6, Skoda SuperB vagy Ford Mondeo a jobb? Előny, hátrány, fenntartási költségek, megbízhatóság? Mindegyikből a 2004/2005-ös, max.10-11 éves modellekre gondolok.
Háát, a Skoda Superb és a VW Passat nagyon hasonló, méretben is egyformák, rengeteg alkatrész is egyezik, tehát mondhatni azonos a fenntartásuk és a megbízhatóságuk.
Audi A6 már nagyobb kicsivel, de drágábban fenntartható is, még a 2.0 TDI-vel is. Drágább a futóműve és a motornál is bizonyos dolgok nem passzolnak a VW-től, ezért drágább lehet. De azért nem kell milliomos legyél hogy fenntarts egy 2.0 TDI vagy akár 3.0 TDI A6-os mint ahogy azt sokan gondolják.
Ford Mondeo szerintem alulmarad minőségben a másik háromtól (a VW-től és Auditól mindenképp) és a TDCI-nek vannak betegésgei is, befecskendező pl elég könnyen megy tönkre, de a magasnyomású is. Mondjuk ez bármelyik dízelre érvényes, de a Fordnál fokozottan.
Feltételezem hogy dízelt akarsz venni, mert ezeknek 90 százalékuk dízel. Benzinmotor nem nagyon illik egyikbe sem, esetleg a Fordba.
Mindent összevetve a VW Passat/Skoda Superb lenne a legjobb választás.
Köszi, akkor az Audi meg a Ford kilőve...
Motorikusan a vw és a Skoda azonos, de esetleg van még más küldönbség?
A jelenlegi VW botrány miatt hamarosan drasztikusan csökkenni fog a Fosvágenek/Skodák/Audik ára. Ha mindenképpen azt akarsz venni, szerintem várj egy kicsit vele.
Én személy szerint Fordos vagyok, egy 20 éves, 1.8-as benzines öreglány büszke tulaja, 400.000km-el és bontatlan motorral. Ez már a dízelek között is szép eredmény, de benzinnél nem sok márka képes erre.
3-mas
Most le kellett volna zuhanjon az áruk, ha eddig nem esett le, akkor ezután sem fog, mert lassan kezd unalmassá válni a téma, éppen azt figyeltem hogy kb egy hete már nem nagyon boncolgatják a témát. Még az új VW-knek sem csökkent az ára, pedig azok érintettek az ügyben.
Egyiksem rossz választás, nekem Skoda Superbem volt, 2005-ös.
1.9 PD TDi 101 lovas motorral. Ahhoz képest elég jól megy, alulról nagyon jól húz. Fogyasztás átlag 5,6 liter volt nálam. Fenntartási költsége nem sok, igazából a kötelező dolgokon kívül 5000 forintot kellett rá költeni. Én márkaszervizbe hordtam, így nem volt olcsó, de megfizethetetlen se.
Kényelmes, hatalmas hely van benne. Én csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!