Van élet a BMW után?
Pár hónapja Németországban volt alkalmam vezetni egy Toyota Gt86-ot valamint egy 4. generációs Mazda MX5-öt.
Bevallom én nagy német autó fanatikus vagyok, de azt az élményt amit ezek az autók adtak egyetlen német autó sem adott idáig.Persze bevallom igazán komoly Német autót még nem vezettem, így fogalmam nincs milyen élmény lehet egy M3-as.De szerintem próbálj ki valami japcsó sportgépet.
Nem, csak a BMW az isten, és nem is kell oda M3, hanem egy 316 is elég, mert csak az az überkirály. Attól semmi se jobb. Se Ferrari, se Porsche, semmi.
Egyébként meg tudlak érteni, valószínüleg nem szereted azt a kőkemény sportos vonalat, amit egy Porsche 911-es ad, hanem inkább egy brutál erejű, de hétköznapibb, kicsit kényelmes autóra van szükséged, mint az M3. Az M3-mas jó eséllyel lóerőben is jóval erősebb, ugyanis a Porsche nem szállt bele a lóerőharcba. Aztán az átlagember úgyis csak nyíl egyenes úton padlózza az ilyen autókat, és ott tényleg jobb lehet a BMW, mert erősebb.
Jobb kocsi :DD A 911 egy ízig vérig sportautó, az M-es BMW-k meg gyatra próbálkozások. Talán erősebb egy M3 pár tíz Le-vel mint egy sima beugró Carrera , de még így se igen jobb,se gyorsulásban, sem pedig köridőben. Hogy miért? Azért,mert a 911 egy valódi sportautó. Könnyebb mint az M3 , így hiába kicsivel kisebb teljesítményű , a teljesítmény/tömeg aránya már jobb. Sokkal áramvonalasabb, magyarul nagyobb sebességeknél ,a hol már jelentős a közegellenállás, ott is jobban fog hasítani. A 0-ról gyorsításnál is jobb, hiszen hátul van a motorja, amiatt a súlypontja hátrafelé van eltolódva , és emiatt nagyobb nyomatékot lehet odatenni a hátsó kerekekre,anélkül,hogy kipörögnének. (aol az M3 csikorog, vagy szabályoz , ott a 911 még tolni fog)
Ez ugye egy sima alap carrera , és szót sem ejtettünk a 911 turbo -ról , vagy pedig az összkerekes Turbo S-ről , amik meg aztán tényleg más dimenzió. Egyszer próbálj ki mindenképp egy 911-et, és meglátod miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!