Amerikai veterán autó dísztárcsáját fel lehet tenni európai autó lemezfelniére?
Angolul "hubcap" a dísztárcsa neve, a régi lemez dísztárcsák a találó "dog-dish hubcap" néven mennek.
(magyarul is hívják néha "tyúkitató" dísztárcsának)
Amennyire tudom, egy részüket hasonlóan kell rögzíteni, mint az itt megszokottakat: a felni domborítására vagy külön lemezfülre pattannak rá. Hogy átmérőben jók-e bármilyen európai felnire, arra nem merek megesküdni. A régi, 15-16"-os, dísztárcsás lemezfelnik között kell nézelődni. Amennyire tudom, a tengerentúlon is inkább 15" körüli felnik voltak, azoknál lehet nagyjából jó a dísztárcsa, de majd ezt egy hozzáértő megmondja.
Az amcsi autók egy részén, a felnicsavar szorította a dísztárcsát, a másik részük pedig a nálunk is használatos felniperembe illeszkedő rugós-körmös rögzítésű volt. Az európai veterán autóknál megszokott felniből kiálló három kis gömbre való felfeszítéssel -amerikai autónál- még nem találkoztam.
/de ez semmit sem jelent.../
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!