Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újra fényezett autó kaphat OT...

Újra fényezett autó kaphat OT minősítést?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy valós 60 ezer km-es Ladát. Nagyon jó állapotban van, a belseje hibátlan, patika, még érződik benne a gyári szag. A külsején viszont vannak apróbb hibák a fényezésen, kavicsfelverődés van egy pár és ki van fakulva a színe, illetve a hátsó ajtó mögött van egy nagyobb darabon le pattogva a festék, de az se olyan nagy, viszont az előző tulaj le kente ecsettel, ami elég csúnya, de legalább nem rozsdás. Rohadni egyáltalán nem rohad, a jobb első küszöbön van felületi rozsda, de az is csak kb 200ft-os nagyságú, amit csak le kéne csiszolni és le festeni. A fényezésén kívül tényleg minden gyári állapotú rajta. Arra gondoltam, hogy újra fényeztetem, legalább egy gyári minőségű fényezést szeretnék rá, a gyári színével, de azt hallottam, hogy újra fényezett jármű nem kaphat OT minősítést. Ez tényleg így van? Vagy ez csak egy kis hiba pont, amitől még lehet OT? Válaszokat előre is köszönöm!

2015. szept. 14. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
14%
Ez hülyeség, egyetlen valós, írott feltétel a 30 évnél idősebb kor! Persze vannak még apróságok, de a fényezés nem az.
2015. szept. 14. 19:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit pontosítva az elsőt, ez az OT vizsga feltétele:

"az eredeti műszaki jellemzőit nem változtatták meg, vagy annak megfelelően helyreállították"

Tehát minden további nélkül újrafújhatod.

Viszont az OT vizsgán azért elég rugalmasan értelmezik ezt a törvényt és nem fogadnak el bármit. Pl. ha nem gyári színre fújatnád, hanem hupililára arra nem kapsz OT rendszámot. De ha gyárira fújod és amúgy minden olyan, mint az eredetin akkor semmi gond.

2015. szept. 14. 21:11
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Meg nyugodtam :) És persze gyári színre fogom fújatni.
2015. szept. 14. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!