A foldgáz olcsóbb és kornyezetkímélobb, viszont a koolaj lepárlásánál, keletkezik egy csomó gázolaj.
Na ezértt gyártanak dízel autókat.
2015. szept. 29. 21:21
12/29 anonim válasza:
Jó, akkor földgázzal hajtsd meg a teherautókat vagy a mozdonyokat, ahova nyomaték is kell... nem a semmiért nincs benzines mozdony vagy teherautó, a gázból a benzinessel szinte megegyező vagy kicsit gyengébb teljesítményt lehet kihozni
2015. szept. 29. 21:29
13/29 anonim válasza:
az utolsó hülye nincs benzines teherautó :D
2015. szept. 29. 21:54
14/29 anonim válasza:
Most vagy nem tudtad értelmezni amit írtam, vagy nem tudom.
Állítottam, hogy van benzines teherautó?
Nem kisteher, hanem rendes teherautó...
2015. szept. 29. 22:01
15/29 anonim válasza:
mert sokkal erősebb mint a benzin csak kisebb a nyomatéka ezért dízelek a munkagépek busz stb..
2015. szept. 29. 22:03
16/29 anonim válasza:
Másrészről, meg kicsit olvasgass a dolgok után, 50 éve még bőven volt rá példa, hogy teherautóba benzinmotor került, ahogy előtte kicsivel még mozdonyoknál is próbálkoztak ilyesmivel.
2015. szept. 29. 22:04
17/29 anonim válasza:
"mert sokkal erősebb mint a benzin csak kisebb a nyomatéka ezért dízelek a munkagépek busz stb.."
Most akkor, mi is van? A dízel sokkal erősebb mint a benzin, de kisebb a nyomatéka" ez akar a mondat lenni? Mert inkább fordítva nem, fajlagos teljesítményben, nyomatékban a működési sajátosságai miatt a dízel jár elől.
2015. szept. 29. 22:06
18/29 anonim válasza:
"Miért gyártanak dízel autókat?"
Mert a fogyasztói társadalmat nevetségesen könnyű elcsábitani egy átlagfogyasztási adattal. :)
Különben a hasznossága vitathatatlan, de szerintem egy turbóbenzin több élményt ad, sportosabb, pörgősebb, hangja szinte zene. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!