3,37 l-es 2000-es Fiat Punto fogyasztás. Létezne?
Vettem egy 2000-es évjáratú Fiat Punto-t, 1,2 16V HLX 59kW/80LE. Vannak kisebb hibái, mint pl. szelepszár szimering csere esedékes, mert hidegen kéken füstöl picit, meg egy-két kopó alkatrész csereérett. De motorikusan egy álom, húz, nem rángat, egyenletes alapjárat, kis fürge jószág. Eddig csípem...
Az átlagfogyasztás mérő most 29,6 km/l-ert mutat. Mikor megvettem, ez 13,3 km/l volt. Ez úgy tudom azt írja, hogy ennyi km-ert mehetek 1 l-er benzinnel. Namost nekem így átszámítva 3,37 l/100km jött ki. A gyári adat 5 l országút, 7 l város.
Budapestről járok ki dolgozni, durván napi 40 km oda-vissza + hétvégén piac, bevásárlások.
Most vagy a fedélzeti gép nem számít valamit jól, vagy én tudok valamit... :D
Vélemény?
km/1l létező de ritka.
Tök8 mit ír ki, teli tankolod, lenullázod, aztán újból teli tank és kiszámolod.
Annyi amennyi, ha tetszik az érték ha nem annyival jár el az adott gépkocsi!
A kék füstremeg:
-nem biztos csak szelepszár szimmering
-ha szelepszár szimering egy fiatal kocsin kikopik akkor 99% szelepvezető csere is kell(ezt furatmikróval lehet mérni) és a szelepvezető csere meg a szelepfészek ilesztést is magával viszi, ami meg a szelep tömitő él köszörülését is! Nem megfelelő tömítő él esetén nem szabad neki állni becsiszolni se!
Ahol még olaj juthat az égéstérben(ami miatt füstől) az a következők:
-forgattyúsház szellöző ha ott nagy a nyomás ami oválisra kopott hengertől lehet, mert munka ütem közben átjut oda az égés közbeni magas nyomás, a nagy nyomástól az olajgőz feljut a szívósorba)
-kopott gyűrűknél(nemtudja lehúzni az olajködöt)
Szétszedéskor több ponton ki kell mérni furatmikróval a hengereket és mikróval a dugókat, illetve hézagmérővel a gyűrű hézagokat.
Biztos ,hogy csal a mérőd. Ilyen fogyasztást egy 1.2 dizel vw Lupo tudna hozni talán vegyesbe,az is nehezen.
Amúgy a Fiatoknál bevett dolog ez a km/liter mértékegység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!