Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől kezdett el kicsit...

Mitől kezdett el kicsit többet fogyasztani az autó? Mik lehetnek az apró tényezők?

Figyelt kérdés

Tankolásnál annyit változtattam, hogy shell nitros üzemabyagot használok a régebbi Auchanossalszemben. Azóta 4,7-4,8_ról kerek 5 literre felment a fogyasztás

Klíma már nem megy, fűtés ritkán, guminyomás rendben, távolságok és láb ugyanaz. Műszakilag átvizsgáltatva, olajat is viszont teliből nívópálca feléig eszi 6-700 km alatt. Az olajat azt mondták normalisra csereljem, mert névtelen szar. Ettől lehet hogy az autó jobban eszi? ( az. Meister)

2015. szept. 12. 14:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Kopik az autó motorja. Egyre többet fogyaszt, minél kopottabb. De számít az is hogy hidegebb van, tovább szívatózik az autó hidegen. Lassabban melegszik be, hidegebb a kinti hőmérséklet. Számít még az is hogy milyen párás a levegő. Meg hogy vízes e az út... A víz is visszafogja.
2015. szept. 12. 14:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már, 2 deci fogyasztás nem kopottságra utal. Amúgy ez a 2 deci annyi, amennyit nincs is értelme figyelembe venni. Mondjuk nekem nagyon meglepő, hogy a sz*r üzemanyagból kevesebbet eszik, mint a Shellessel, ez fordítva szokott lenni, de hát vannak kivételek, autótól függ.
2015. szept. 12. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem az a gyanús, hogy nívó pálca maximumától feléig fogy az olaj 6-700 kilométeren.Ez igen rövid táv ekkora olajfogyáshoz. Ennek az okát lenne jó kideríteni. Jelenleg milyen viszkozitású olajat használsz és mennyi km van a motorban?
2015. szept. 12. 16:30
 4/10 A kérdező kommentje:

142000 van a kocsiban, és 10 w 40 es olaj.

Az olajat nagyon szidták utólag, a motorral semmi gond nincs amúgy. Meg lett vizsgálva.

2015. szept. 12. 16:52
 5/10 A kérdező kommentje:
De ha van ötleted, természetesen köszönettel veszem.
2015. szept. 12. 16:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát akkor egy olajcsere remélhetőleg megszünteti a problémát. Castrol Magnatec 10w40-et ajánlom. 4 liter olyan 6000 Forint körül van.

Viszont ha ezek után is fogyni fog az olaj, akkor más lesz a probléma, de reméljük ennyivel meg is oldódik.

2015. szept. 12. 17:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem is Castrolt mondták.
2015. szept. 13. 12:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Selenia-t vegyél bele, Fiat-okba az való, én is azzal használom, 400 000 km felett van már a kocsi de még az olajat nem eszi.
2015. szept. 14. 13:52
 9/10 anonim ***** válasza:
még annyit hozzátennék, hogy ismerősöm szokott Ukrajnában tankolni, ott nitrósabb a benzin mint idehaza, abból neki is többet eszik. Én csak télen váltok gázolajat, mert akkor hideg van, de ilyenkor a sima dízelt tankolom bele. De gondolom a tiéd az benzines.
2015. szept. 14. 13:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. szept. 15. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!