Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet az, hogy olajcsere...

Mitől lehet az, hogy olajcsere után egy ideig egy csepp olaj sem fogy utána meg elkezdi az autó fogyasztani az olajat?

Figyelt kérdés
500 kilométerig nem fogyott az olaj, utána meg elkezdett fogyni. Ugyanúgy vezetek mint addig, nem értem, hogy mitől van ez. Tapasztalt már valaki hasonlót?
2011. febr. 10. 21:22
 1/6 T5- ***** válasza:

Ugyan olyan olajat raktál bele?

Ha igen akkor lehet, hogy olajlehúzó gyűrű. Mennyire eszi egyébként? Füstön is látszik? Milyen autó? Egy minimális olajfogyasztás megengedett bizonyos típusoknál, főleg egy adott kor után.

2011. febr. 10. 21:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Eddig GM volt benne. Abból 6 decit evett 1000 kilométeren. Az olajcserekor Valvolinet tettem bele, eleinte már örültem neki, hogy nem fogy az olaj és 500 kilométer után ismét fogy.
2011. febr. 10. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdekes az,hogy előtte meg utána hogy volt.Ette előtte is,meg most is.Ha nagyon tenni akarsz ellene,vidd el szervízbe vagy javítsd meg magad,ha értesz hozzá.Én pl. azzal szembesülök mindig,hogy tiszta olaj a blokk oldala,de a nívón meg nem látszik semmi.Nem rég lett főtengely szimering cserélve,de az előtt sem látszott,hogy fogyna az olaj.
2011. febr. 10. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az "ugyanolyan olaj" alatt nem a márkát értette, hanem a viszkozitását, minőségét, fajtáját.
2011. febr. 10. 22:03
 5/6 anonim ***** válasza:
6 deci 1000km-en, az akármilyen autó is, nagyon sok , az én 8 éves Suzukim egy csepp olajat nem eszik meg 12000km alatt
2011. febr. 10. 22:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor te két olajcsere között beleöntesz 2/1/2 flakon olajat?Tulajdonképpen olajat sem kéne cserélned,mert annyira friss marad.Hamargyorsan vidd el szervízbe!
2011. febr. 10. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!