Benzines vagy Dízeles autót vegyek? (Többi lent)
Itt nem az üzemanyag típusával lesz a gond. Egy kocsit fenn is kell tartani. Akinek egy millája van autóra, az nem fog tudni fenntartani egy öreg mercit. Mert egy milláért egy több százezret futott öreg járgányt fogsz kapni, amire bizony költeni kell majd. Hogy a konkrét kérdésre válaszoljak, határozottan benzinest.
2015. szept. 25. 22:15
2/22 A kérdező kommentje:
Apunak is dízeles automatája van, semmi baja nincs, mondjuk elég sokszor volt szervízben (2-3 éve vette meg, nem tudom hány éves) de nem kellett sokat költeni. Tudom hogy a dízel az sokba kerül + a mercedes szervíz is, mert ugye csak oda lehet legtöbb esetben vinni.
Az a baj, hogy semmi konkrétum nincs a kérdésedben.
Mennyire messze van a munkahelyed? Városon belül, dugóban araszolva kellene odamenned vagy országúton.
Konkrétan milyen autóra, milyen évjáratra gondolsz?
Dízelből is van faék egyszerűségű és van űrtechnikás.
A Mercedesnek megvannak a maga költségei. Erre mindenképp készülj föl.
2015. szept. 25. 22:43
4/22 A kérdező kommentje:
Budapesten lakom és ott van a munkahelyem is. Pesten lakom, és pesten is van a munkahely. Ugye ami nem olyan régi, az drága. De még is olyan kell, ami nem öreg és max 1 milla. Tudom a mercik költségvetését is, ez nem okoz gondot.
"Budapesten lakom és ott van a munkahelyem is"
Ha Pesten lennél akkor azt írnád, hogy ITT van a munkahe...
2015. szept. 25. 23:59
Benzines A osztály, mondjuk?
Az az évi párszor 2*160 kilométer még nagyon kevés ahhoz, hogy dízelen kezdj el gondolkodni, városon belül pedig felesleges.
2015. szept. 26. 00:39
Nem tudom milyen merdzsót akarsz venni, de a nagyobbakból (pl. W203) én csak dízelt vennék. Nagyon megbízható motorokkal vannak szerelve, alacsony a fogyasztásuk és a fenntartási költségek sem drágák. A legtöbben van kiegészítő fűtés, ezért a legnagyobb hidegben is bemelegszenek néhány perc alatt, így a rövid távú városi közlekedés sem okoz problémát nekik. Persze vásárlás előtt le kell ellenőrizni, mert azért egy motorgenerál rendesen kitudja üríteni a pénztárcát.
2015. szept. 26. 07:53
8/22 A kérdező kommentje:
#5-ös, bocsi igen Budapesten lakom és itt is van a munkahelyem, csak fárasztó napom volt és fáradt voltam éjfél táján:D
#7-es, igen, a nagyobb szériából szeretnék venni egyet. Apunak W202-es van, egy élvezet menni azzal is:D (Nagyobb kerekű fajta, vagy hogy is mondjam..) Minden esetre minimum a 200-as széria az, amit beszereznék. Később pedig tuningolni is szeretném.
Tuningolni......egy mercit....vegyél inkább egy swiftet azt olyan racsító dobot teszel rá amilyet akarsz,meg gagyi ledet/neont stb.......és még mindig jobban jársz velr a városban mint egy ekkor dízel tepsivel......
2015. szept. 26. 11:42
10/22 A kérdező kommentje:
A tuningot úgy értettem, hogy egy jó felnit, spoilert, egyéb belső kiegészítők, egy jó hangos dobot meg a kipufogó stb:D Közben néztem BMW-t, Audi-t meg Suzukit is..
Kapcsolódó kérdések: