Igaz az, hogy a dízeles autó kevesebbet fogyaszt, mint egy benzines?
Ha az autóik fogyasztását kérdezik,
akkor benzines autók tulajai -többnyire- mindig csak a felét vallják be a valós fogyasztásuknak.
A dizelesek, meg nyugodtan megmondhatják a valósat is!!
Benzinessel is lehet keveset fogyasztani, de akkor ahhoz leheletnyire kell nyomni a gázt és bevetni az összes takarékos vezetési praktikát.
Ha átlagosan közlekedsz, vagy sportosan, akkor fogyasztanak rendesen a benzinesek, nem nehéz a gyár által megadott fogyasztási átlag felé vinni őket.
A dízellel ha elengeded magad és megrúgod gázpedált, akkor se fog sokkal többet fogyasztani a gyár által megadottnál. Extrémebb esetekben, például az autópályán való száguldozásnál azért a dízel is bekéri a sok plusz anyagot.
"például az autópályán való száguldozásnál azért a dízel is bekéri a sok plusz anyagot."
Ez így van. Én pl rengeteget megyek pályán és akkor bekér az autó 5,8-6,0 litert is 100km-en, miközben a gyári érték 4,2. 80-90-nel csordogálva ezt meg is lehet közelíteni.
Akinek egy kizsigerelt romhalmaza van, az természetesen "zabálni" fog.
2700 cm3-es (prémium)dizel 5 liter alatt fogyaszt 140 km/ó-nál (tempomattal).
"2700 cm3-es (prémium)dizel 5 liter alatt fogyaszt 140 km/ó-nál (tempomattal)."
Tudom, hogy nagyon takarékosak a dizelek, nekem is 3.0 TDI van, de azért túlzásokba ne essünk. Egy 2700 ccm 140-él legalább 7 litert benyel.
(Egy ugyanekkora benzines pedig legalább 10-et)
SAJNÁLOM!
De ez valóban ennyit fogyaszt.
(Nekem is hihetetlen volt, ezért már többször is ellenőriztem tankolástól tankolásig, de pontosan mutatja a beépített műszer a fogyasztást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!